Zyxel breidt cloudbeheerfunctionaliteit uit met twee nieuwe hybride switch-series en mobiele app

Hoofddorp, 15 november 2018 – Zyxel Communications introduceert twee nieuwe hybride switch-series die standaard gratis web- en cloudgebaseerde beheeropties bieden. Ook is er een nieuwe mobiele app beschikbaar voor het Nebula cloud management platform.

Zyxel introduceert twee nieuwe switch-series. De GS1920v2-serie is de opvolger van de succesvolle GS1920-serie, die Zyxel tot marktleider in dit segment maakte. Daarnaast is de XGS1930-serie met zijn slim beheerde 10G uplink-switches een mooie aanvulling op succesvolle switchportfolio.

De GS1920v2-serie biedt diverse nieuwe functies, en er is een PoE-model beschikbaar zonder ventilator met acht poorten, wat het een veelzijdig en kosteneffectief model maakt. Verder is het ontwerp van de switches verbeterd, waaronder een snelle restore-knop, een gladde carbon-style voorkant en verbeterde dieptes voor de grotere modellen, waardoor ze in een breder scala van rekken passen.

NebulaFlex
De GS1920v2 en XGS1930 maken ook deel uit van de NebulaFlex-familie. Hierdoor kunnen ze eenvoudig ingesteld en beheerd worden via een lokale webbrowser of centraal via de licentievrije Nebula-oplossing van Zyxel.

“Klanten kiezen voor slimme, beheerde switches vanwege hun betaalbaarheid en gebruiksgemak”, aldus Peter van der Putten, Head of Channel bij Zyxel Benelux. “Door de toevoeging van NebulaFlex bieden onze slimme managed switches een nog betere gebruikerservaring. De hybride ondersteuning brengt geen extra kosten met zich mee en brengt de volgende evolutie in switchbeheer en -monitoring zonder extra hardware of dure software.”

Mobiele beheer-app
Naast de twee nieuwe switch-series, lanceert Zyxel een nieuwe app. De eerste release van de Nebula-app ontving al lovende kritieken voor zijn gebruiksgemak. Zo kan veel tijd bespaard worden door met QR-codes snel grote aantallen apparaten aan een netwerk toe te voegen. Zyxel de functionaliteit van de app uitgebreid, waardoor end-to-end installatie en het beheer van WiFi-netwerken veel eenvoudiger wordt.
Van der Putten: “We zijn trots dat we met onze klanten samenwerken om oplossingen te bouwen rond bestaande scenario’s. Deze nieuwe release heeft tal van functies die gebaseerd zijn op feedback vanuit het veld, samen met een nieuwe mobiele app voor het beheren van WiFi-netwerken.”

De app is zowel op iOS als Android beschikbaar en bevat een uitgebreide reeks configuratie-instellingen, evenals snelle toegang tot realtime informatie en probleemoplossende tools. Daarnaast is het browsergebaseerde Nebula Control Center met meer dan 20 nieuwe functies verrijkt, waaronder:

  • Mesh WiFi: netwerkdekking uitbreiden door gebruik te maken van bestaande accesspoints.
  • Traffic logs: aangepaste, exporteerbare gateway-internetverkeersinformatie via logboeken.
  • VPN-topologie: snelle visualisatie van virtual private netwerktopologie.

Het portfolio van Nebula-ondersteunde apparaten bestaat nu uit 25 switches, accesspoints en security gateways, en blijft ook in 2019 groeien.