ZyWALL behaalt Common Criteria accreditatie voor computerbeveiliging

Certificering maakt Zyxel’s firewall een interessante oplossing voor publieke sector

Hoofddorp, 14 juni 2018 – Zyxel, Your Networking Ally, kondigt vandaag aan dat zijn ZyWALL firewall lijn de Common Criteria (ISO/IEC 15408) certificering heeft ontvangen – de belangrijkste internationale accreditatie beschikbaar voor computerbeveiliging.

Om deze certificering te behalen, moet een product herhaaldelijk grondig getest worden aan de hand van de Common Criteria (ISO/IEC 15408) om na te gaan of het de veiligheidskenmerken bezit waar het aanspraak op maakt.

“Deze certificering is een bevestiging van de jarenlange inspanningen van ons beveiligingsteam”, aldus Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. “Het bevestigt dat ZyWALL precies levert wat we beloven. Het komt ons goed uit, want we breiden onze diensten uit naar de overheid, de gezondheidszorg en het bankwezen, allemaal branches waar veiligheid van cruciaal belang is. Klanten in deze sectoren werken vaak alleen met partners en leveranciers die gebruikmaken van producten met Common Criteria-certificering.”

Common Criteria
De Common Criteria werden in de jaren negentig ontwikkeld door Canadese, Franse, Duitse, Nederlandse, Britse en Amerikaanse regeringen door het standaardiseren van verschillende IT-beveiligingsnormen. De eerste versie werd uitgebracht in 1994 en in 1999 werd het een ISO/IEC-norm. Beoordelingen worden alleen uitgevoerd in ISO 17025-gecertificeerde laboratoria.

De accreditatie voor de ZyWALL firewall lijn is uiterst zeldzaam; sinds de vaststelling van de criteria hebben 236 netwerk- en netwerk gerelateerde apparaten en systemen deze ontvangen, waaronder een klein aantal firewallproducten.

Zyxel’s certificering werd uitgereikt door het Nederlandse Brightsight BV, ’s werelds grootste onafhankelijke security testlab. Volgens het certificeringsrapport houden ZyWALL firewalls bedreigingen tegen zoals ongeautoriseerde toegang en acties. Ook helpt het beveiligingsdoelstellingen behalen omtrent flow control, encryptie en protectie management.

Real-time bescherming
De ZyWALL firewall lijn biedt krachtige real-time bescherming die zorgt voor servicecontinuïteit, optimale CP-prestaties en verbeterde netwerkcontrole, terwijl klant- en bedrijfsdata, intellectueel eigendom en kritieke databronnen worden beschermd tegen externe en interne bedreigingen.

De ZyWALL producten maken gebruik van robuuste hybride VPN’s (IPSec/SSL/L2TP via IPSec) en ondersteunen geavanceerd Secure Hash Algorithm 2 (SHA-2) om de veiligste VPN-verbindingen in hun klasse te bieden voor maximale beveiliging van zakelijke communicatie. De abonnementsopties omvatten anti-spam, content filtering en hotspot beheerdiensten.

Voor meer informatie over de ZyWALL firewall line, zie: https://www.zyxel.com/products_services/smb-security_appliances_and_services.shtml

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl