Nieuwe Zyxel repeater met app elimineert elke blinde vlek in het thuisnetwerk

Installatie van snelle WRE6602 is voor iedereen kinderspel met Easy Link app

Hoofddorp, 11 juni 2018 – Zyxel, Your Networking Ally, introduceert vandaag zijn WRE6602-repeater, een compacte oplossing die blinde vlekken in het thuisnetwerk oplost. De installatie is in een handomdraai gedaan: sluit het apparaat aan, volg de instructies op de Easy Link app en geniet binnen enkele minuten van een verbeterde wifi-dekking.

Met zijn levendige animatie verbindt Easy Link in slechts een paar kliks de AC1200 dual-band repeater met een router of access point. De app laat ook zien waar in huis gebruikers de repeater moeten plaatsen om de snelheid en het bereik te maximaliseren. Easy Link werkt uitsluitend met de WRE6602 en is nu beschikbaar voor zowel Android als iOS.

“Wifi Protected Setup (WPS) is de standaardverbindingsmethode voor repeaters en kan dankzij de Smart Push Button ook voor de WRE6602 worden gebruikt”, aldus Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. “Maar we wilden onze gebruikers een andere keuze bieden – een die snel, gemakkelijk en leuk is. Easy Link is die keuze.”

“Het is meer dan een gebruikelijke dual-band repeater, die alleen kan worden ingesteld om uit te zenden op 2,4 of 5 GHz. Met Easy Link werkt de WRE6602 nog beter door automatisch de band die de beste prestaties levert te identificeren en te gebruiken.”

Eenmaal verbonden met een router of access point, houdt de repeater het eenvoudig met automatische kanaalselectie. Hierbij wordt wifi opnieuw uitgezonden naar gebieden in huis die voorheen buiten bereik waren, met snelheden tot 300 Mbps voor een 2,4 GHz netwerk en 867 Mbps op 5 GHz. Het apparaat werkt met alle 802.11 a/b/g/n/ac wifi-standaarden die worden gebruikt door bestaande routers en access points. Daarnaast maakt het gebruik van geavanceerde versleuteling (64/128-bit WEP en WPA-PSK/WPA2-PSK) om beveiligingsrisico’s te minimaliseren. Op de repeater kan ook een Ethernet-kabel worden aangesloten.

De WRE6602 is nu in de hele Benelux te koop.

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl