Nieuw accesspoint van Zyxel biedt bekabelde en draadloze Gigabit-connectiviteit

Met de NWA1302-AC kunnen bedrijven verder makkelijk schakelen tussen de standalone modus en cloud-beheer

Hoofddorp, 13 september 2018 – Zyxel, Your Networking Ally, onthult de nieuwe NWA1302-AC accesspoint. Met dit model wordt het praktischer dan ooit voor hotels, scholen en kantoren om betrouwbaar, snel en draadloos internet te leveren aan elke gebruiker in elke kamer. Systeemintegrators kunnen de AP in enkele minuten installeren en er is vaak geen extra switch nodig.

De NWA1302-AC biedt geavanceerde AP-technologie met een geïntegreerde Gigabit-switch met PoE. De insteek van dit model is om er één per kamer te installeren. Door de accesspoint is er geen extra netwerkswitch meer nodig, waardoor er minder producten aangeschaft en geïnstalleerd hoeven te worden, en meer tijd overblijft om zaken te doen.

“Kleine en middelgrote organisaties met veel kamers, zoals hotels, scholen en kantoren, hebben vaak strakke planningen en begrotingen,” aldus Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux. “Alles wat de aanschafkosten of onderbrekingen door de installatie van nieuwe apparatuur kan verminderen, helpt organisaties aanzienlijk. De NWA1302-AC zorgt hiervoor.”

NebulaFlex biedt standalone modus of cloud-gebaseerde controle 
Door het flexibele beheer van de NWA1302-AC is er geen risico om de verkeerde keuze te maken vanuit beheeroogpunt.

“Veel mkb’ers weten niet in welke AP’s ze moeten investeren. Kiezen ze apparaten die autonoom werken of die beheerd moeten worden? Ze kunnen het zich niet veroorloven om de verkeerde beslissing te nemen, maar de NWA1302-AC maakt deze beslissing eenvoudig,” aldus Van der Putten.

NebulaFlex werkt als volgt. In standalone modus handelt de NWA1302-AC het verkeer autonoom af, waardoor het personeel minder wordt belast. Hij kan echter ook overgeschakeld worden naar de cloud-gebaseerde modus, waarna de beheerder in een paar klikken volledige controle heeft over de accesspoint via elke browser via het Nebula Cloud Center.

Naadloze installatie en RF-first
Dankzij de gebruiksvriendelijke installatie-hardware kan de NWA1302-AC zonder extra installatiekits en binnen enkele minuten gemonteerd worden aan de muur, in een meterkast, onder een bureau, of uit het zicht achter een tafel. Dit alles afhankelijk van wat het beste past qua de signaalsterkte en de inrichting. De ingebouwde ethernet- en PoE-poorten zorgen voor nog meer gebruiksgemak en maken het mogelijk om andere apparaten in de kamer, zoals smart tv’s en IP-telefoons, aan te sluiten en van stroom te voorzien.

De NWA1302-AC is ontworpen op basis van een unieke “RF-first”-aanpak, waarmee de radiofrequentie voor elk hardwarecomponent geoptimaliseerd is voor maximale dekking en hogere datasnelheden. Bovendien passen de slimme antenne en beam-forming technologie van de AP de signaalrichting voor elk afzonderlijk apparaat dynamisch aan. Hiermee wordt de beste route voor wifi-signalen gecreëerd, terwijl de interferentie van naburige AP’s zoveel mogelijk beperkt wordt.

De NWA1302-AC is nu beschikbaar. Voor meer informatie, klik hier.

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl