Laatste Persbericht

Yourhosting introduceert Azure Stack as a Service

Yourhosting, specialist op het gebied van cloud- en webhosting, introduceert vandaag Azure Stack as a Service (AZSaaS), een nieuwe clouddienst waarmee bedrijven kosteneffectief en flexibel hun data en applicaties kunnen hosten bij Yourhosting. Klanten weten zich met AZSaaS verzekerd van veilige opslag onder Europese wet- en regelgeving en profiteren tegelijk van de snelheid, het gemak en de kostenvoordelen van de publieke cloud.

Azure Stack as a Service is Azure Stack van Yourhosting inclusief het eventuele beheer en de bijbehorende diensten ervan. Azure Stack is nieuwe hybride cloudtechnologie van Microsoft waarmee bedrijven hun data en Azure-diensten op een plek naar keuze kunnen hosten. Yourhosting was nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Stack en is daardoor in staat om als eerste in Nederland een eigen cloudplatform te bouwen op basis van deze technologie. Het bedrijf heeft zijn platform daarbij versterkt met zelfontwikkelde beheer- en facturatiefunctionaliteiten, waardoor klanten met AZSaaS profiteren van een cloud met ongekende mogelijkheden:

  • Lage kosten: AZSaaS van Yourhosting kan zowel als Private (dedicated) als ook Shared afgenomen worden. In het laatste geval krijgt men slechts de kosten doorberekend van het daadwerkelijke gebruik (OPEX) Kostbare investeringen (CAPEX) in de Azure Stack zelf worden zo bespaard.
  • Flexibiliteit: AZSaaS is naadloos geïntegreerd met Microsofts publieke Azure cloudplatform. Klanten van Yourhosting kunnen hierdoor probleemloos gebruik maken van een combinatie van de afgeschermde cloudomgeving die AZSaaS biedt én desgewenst de publieke Azure clouddiensten van Microsoft.
  • Beheergemak: Azure Stack kan door IT-beheerders op dezelfde manier worden beheerd als public Azure van Microsoft. Het is voor hen hierdoor net zo makkelijk om data te beheren in het eigen (private) cloud als in de (public) cloud van Microsoft.
  • Compliance: Doordat data zijn opgeslagen in de Azure Stack cloud van Yourhosting, weten bedrijven zeker dat hun data vallen onder Europese wet- en regelgeving.
  • Verregaande kostenspecificatie: AZSaaS van Yourhosting bevat uitgebreide facturatie- en beheermogelijkheden waarmee gebruikskosten kunnen worden opgesplitst en desgewenst doorbelast. Zo kan één bedrijf met bijvoorbeeld verschillende werkmaatschappijen, dankzij zogenaamde sub-accounts, de IT-kosten daar beleggen waar ze gemaakt worden.
  • Schaalbaarheid: Naast de op- en afschaal mogelijkheden die Azure Stack biedt, heeft Yourhosting toegang tot een groot netwerk van gekoppelde Azure Stacks waarmee klanten eenvoudig applicaties en data afgeschermd kunnen laten hosten in datacentra over de hele wereld.
  • Veilig: Azure Stacks op specifieke door Yourhosting aangewezen locaties, maakt dat er niet alleen aan genoemde compliance voldaan wordt, maar maakt ook gebruik van directe, dedicated verbindingen met de Microsoft Azure cloud. Deze afgeschermde private verbinding verzekert klanten van goede prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid.

“Hosting zit in ons bloed”, aldus Bart Carlier, algemeen directeur van Yourhosting. “Al 15 jaar biedt Yourhosting managed hosting aan. Inmiddels doen we dit voor 160.000 klanten, en nu wordt managed Azure Stack als Azure Stack as a Service (AZSaaS) aan dit portfolio toegevoegd. Yourhosting is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Stack. Als enige partij in Nederland zijn we vanaf de start bij het Azure Stack bèta programma betrokken. Daarnaast maakten we onderdeel uit van het Early Adoption Initiative van Microsoft. Mede hierdoor hebben we lang de tijd gehad om ons gedegen voor te bereiden en zijn we in staat Azure Stack as a Service, inclusief de verschillende management software, gelijktijdig met Azure Stack zelf te releasen.”

“Azure Stack is voor ons een zeer interessante technologie, omdat we zelf bepalen wat de locatie van data zijn”, vertelt Sjoerd Gras, product- en marketingdirecteur van NIPO, leverancier van marktonderzoeksoplossingen. “Wij zijn wereldwijd actief en een aantal landen eist dat data binnen de landsgrenzen opgeslagen worden. Eerder konden we in die landen geen zakendoen, omdat het ons teveel tijd en geld zou kosten om aan die eis te voldoen. Maar door het beheer- en implementatiegemak van Azure Stack kunnen we nu wel kosteneffectief onze oplossingen voor klanten in die landen beheren. We kunnen nu projecten oppakken die we eerder moesten laten lopen.”

##
Over Yourhosting
Yourhosting is met hosting en clouddiensten voor 160.000 klanten de grootste provider van Nederland en kennispartner op het gebied van cloudhosting. Een deskundig en gedreven team van technologiespecialisten werkt 24 uur per dag aan de best mogelijke performance, uptime en support voor de IT-omgeving van klanten. Zij zijn bij Yourhosting verzekerd van een stabiele en veilige infrastructuur die hen optimaal laat profiteren van kostenbesparende en innovatieve cloudtechnologie. Yourhosting is Microsoft Gold Certified Partner en een van de exclusieve partijen die meewerkte aan de release van Azure Stack. Bedrijven die gebruik maken van de diensten van Yourhosting zijn onder meer PEC Zwolle, ING, Nuon en Monuta Holding. Yourhosting maakt onderdeel uit van Yourholding. Meer informatie: www.yourhosting.nl.

Meer persberichten