Red Hat logo

Red Hat brengt de kracht en flexibiliteit van Red Hat Virtualization naar SAP HANA-omgevingen

Opensource-virtualisatieoplossing nu gecertificeerd voor virtuele SAP HANA-workloads, waardoor kosteneffectiviteit, hoge prestaties en schaalbaarheid voor zakelijke big data-activiteiten worden bereikt

Amsterdam, 9 maart 2018 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, maakt bekend dat Red Hat Virtualization het SAP HANA-platform, een in-memory data- en applicatieplatform, ondersteunt. Red Hat kan nu een besturingssysteem (Red Hat Enterprise Linux voor SAP HANA) en hypervisor aanbieden die beide gevalideerd zijn voor het gebruik met SAP HANA-omgevingen. Dit levert voor biedt organisaties die op zoek zijn naar een grotere keuze aan gevirtualiseerde oplossingen, operationele efficiëntie en  kostenbesparing een hoger niveau van open standaardisatie op.

Red Hat Virtualization, een virtualisatieoplossing die op een schaalbare, flexibele, Kernel-gebaseerde Virtual Machine (KVM) is gebaseerd, biedt een open, gebruiksvriendelijk en veiliger virtualisatieplatform dat verschillende workloads aankan, waaronder van big data-applicaties en -analyses, zonder uitgebreide aanpassingen of speciale hardware. Door SAP HANA-implementaties te ondersteunen, helpt Red Hat Virtualization klanten met het consolideren van fysieke hardware om IT-uitgaven te verlagen zonder operationele capaciteit of functionaliteit te verliezen. Daarnaast is Red Hat Virtualization een solide basis voor innovatieve technologie, zoals Linux-containers en cloud computing, en kan het eenvoudig met bestaande IT-investeringen geïntegreerd worden.

Red Hat Virtualization is de basis voor de nieuwe generatie computing-technologie van Red Hat. Klanten kunnen voor hun SAP HANA-implementaties zodoende verder standaardiseren op het Red Hat-portfolio. Dit kan helpen om de flexibiliteit van big data-operaties van klanten te vergroten en meer opties te bieden als het gaat om schaalvergroting zodat men extreme computertaken kan aanpakken.

Beschikbaarheid
Red Hat Virtualization-ondersteuning voor SAP HANA-workloads is per direct beschikbaar.

Quotes
Gunnar Hellekson, senior director, Product Management, Platforms Business Unit, Red Hat
“Red Hat streeft ernaar klantkeuze op alle niveaus van de technologie-stack te bieden, van fundamentele technologieën zoals het besturingssysteem en hypervisor tot oplossingen gebouwd op Linux-containers en OpenStack. Red Hat-virtualisatie voor SAP HANA laat deze toewijding zien door een schaalbaar, flexibel en open platform te bieden waarop big data-workloads en bijbehorende applicaties kunnen worden uitgevoerd zonder de noodzaak voor propriëtaire software of aangepaste hardware.”

Christoph Theis, head of SAP Services,Finanz Informatik Technologie Services
“Om de betrouwbare en snelle prestaties te leveren die onze financiële en verzekeringsklanten voor hun kritieke bedrijfstransacties verwachten, hebben we een robuust virtualisatieplatform nodig. Door voor Red Hat Virtualization te kiezen, kunnen we een goed presterende, cloudgebaseerde SAP HANA-oplossing leveren die voldoet aan de eisen van onze klanten. En dat doen we bovendien op een kosteneffectieve manier.”

Extra informatie
Volg Red Hat
Over Red Hat, Inc
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een communitygedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.