Laatste Persbericht

Pyramid Analytics introduceert Pyramid 2018: The Analytics OS

Het Analytics OS geeft eindgebruikers toegang tot geavanceerde self-service analytics zonder hulp van IT en helpt dataspecialisten hun datastrategieën uit te voeren, ongeacht hun huidige technologische omgeving

Amsterdam, 2 november 2017 – Pyramid Analytics, een toonaangevende leverancier van enterprise analytics-software, introduceert Pyramid 2018: The Analytics OS. Dit server-based, multi-user analytics-besturingssysteem, stelt technologieleiders in staat een universele analytische omgeving te creëren die aansluit op een echte organisatiebrede datastrategie. Het platform ondersteunt de volledige self-service analytics workflow, zodat meer gebruikers met gegevens kunnen werken om betere beslissingen te nemen.

Omri Kohl, medeoprichter en ceo van Pyramid Analytics: “We zijn ontzettend trots op Pyramid 2018. Het Analytics OS introduceert niet alleen een nieuwe standaard voor self-service analytics, maar met ons product kunnen dataspecialisten nu ook hun gegevenssilo’s bij elkaar brengen, bestaande investeringen optimaliseren en hun analysestrategieën uitvoeren. Verder kunnen gebruikers machine learning-algoritmes in hun dagelijkse werkzaamheden integreren, zodat de organisatie in de breedste zin van het woord kan profiteren van geavanceerde technieken uit de datawetenschap.”

Omri Kohl – ceo & medeoprichter Pyramid Analytics


Met Pyramid 2018 kunnen organisaties een analytische oplossing implementeren die hun bestaande datastrategieën meer focus geeft. Daarbij worden risicovolle rip-and-replace-benaderingen, die kenmerkend zijn voor veel BI-implementaties, vermeden. Pyramid 2018 heeft een platform-agnostische en schaalbare architectuur die dataleiders helpt om hun datastrategieën te beheren in elke omgeving (on-premises, in de cloud of in hybride omgevingen), en ongeacht de gebruikte technologie (Oracle, SAP, Microsoft, Big Data, etc.).

Met Pyramid 2018 kunnen zakelijke gebruikers eenvoudig vanuit hun browser of via een mobiel apparaat gegevens voorbereiden, modelleren, visualiseren, analyseren, publiceren en presenteren. Hierdoor kunnen eindgebruikers zonder IT-hulp en in een beheerde omgeving hoogwaardige analyses en datawetenschap verrichten, zonder in te leveren op centrale controle of beveiliging.

Pyramid 2018 ondersteunt meerdere AI (Artificial Intelligence) engines en programmeertalen (R, Python, TensorFlow, Weka, MLIB, SAS runtime en andere), waarmee organisaties algoritmes voor machine learning in hun data-activiteiten kunnen integreren. Gebruikers kunnen hun eigen berekeningen en algoritmes schrijven en delen, of bestaande algoritmes gebruiken die vanuit een online marktplaats in het product beschikbaar zijn.

“De mogelijkheid om meerdere gegevensbronnen te verenigen en data te transformeren met behulp van intuïtieve modelleringstools, zal de manier waarop we gegevens omzetten in bruikbare informatie fundamenteel veranderen,” zegt Chris Gill, CITO van de Drake University. “In het vervolg kunnen we gegevens die nu in meerdere silo’s zijn opgeslagen snel en gemakkelijk samenbrengen om effectievere beslissingen te nemen.”

Pyramid 2018 is rechtstreeks verkrijgbaar via de website van Pyramid Analytics en via een wereldwijd netwerk van partners en OEM’s. Pyramid 2018 heeft drie abonnementsniveaus, ter ondersteuning van elke specifieke implementatie of organisatie.

Meer informatie over Pyramid 2018:www.pyramidanalytics.com.

###

Over Pyramid Analytics
Pyramid Analytics levert Pyramid 2018, een server-based, multi-user Analytics OS dat de volledige self-service analytics workflow ondersteunt met zes modules. Pyramid 2018 stuwt de strategische datavisie van organisaties voort en ontwikkelt analytische vaardigheden binnen het bedrijf. Het platform is volledig opnieuw ontwikkeld om de eerste echt collaboratieve, universele enterprise analytics-omgeving te zijn. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers gemakkelijk vanuit de browser of via een mobiel apparaat gegevens voorbereiden, modelleren, visualiseren, analyseren, publiceren en presenteren. Pyramid 2018 heeft een platform-agnostische en schaalbare architectuur die in huis, in de cloud of in een hybride omgeving kan worden ingezet. De teams van Pyramid Analytics zijn gevestigd in operationele centra over de hele wereld. Meer informatie: www.pyramidanalytics.com, volg ons op Twitter @PyramidAnalytic en LinkedIn.

Meer persberichten