Plantronics logo

Plantronics-kantoor in Hoofddorp wint Soundscape Award 2015

Uitreiking John Connell Awards 2015: Plantronics wint Soundscape Award voor design nieuwe hoofdkantoor Park 20/20

Hoofddorp, 9 november 2015Plantronics (NYSE: PLT), een pionier in audiotechnologie, is door de Noise Abatement Society benoemd tot winnaar van de John Connell 2015 Soundscape Award voor zijn nieuwe hoofdkantoor, de Soundscape Building, in Hoofddorp. Het gebouw wordt in 2016 officieel geopend op het duurzame bedrijventerrein van Park 20/20 en beschikt over speciaal ontworpen interne en externe akoestische zones om de productiviteit en het welzijn van werknemers te verbeteren. Met de benoeming onderstreept de Noise Abatement Society dat het gebouw gezien wordt als een inspiratie voor kantoorruimtes in de toekomst.

De jaarlijkse uitreiking van de awards, bekend als de ‘Noise Oscars’, kende dit jaar zijn 14e editie. De awards erkennen het belang van de kwaliteit van geluid in ons leven, en stimuleren vitale vooruitgang in het verminderen van de negatieve impact van onnodig lawaai voor het openbare belang. In totaal zijn meer dan 150 ontvangers van lokale overheden, het bedrijfsleven, organisaties en individuen gehonoreerd voor de aanzienlijke impact die zij gemaakt hebben voor het verbeteren van de auditieve omgeving.

De Noise Abatement Society (NAS) is een dynamische liefdadigheidsinstelling uit het Verenigd Koninkrijk met als taak om de bewustwording rondom geluidsoverlast te vergroten. De werkzaamheden van de NAS worden internationaal gerespecteerd en ondersteunen de verlichting van fysieke en psychische problemen, veroorzaakt door overmatig geluidsoverlast met diepgaande invloed op de gezondheid, leermogelijkheden, productiviteit en sociale cohesie. Ieder jaar reikt de NAS de John Connell Awards uit, vernoemd naar de ‘vooruitziende’ oprichter van de NAS, John Connell OBE, die zich in de jaren zestig in het Britse parlement sterk maakte voor de komst van de Noise Abatement Act.

“NAS feliciteert Plantronics voor zijn totale inzet en inzicht in de waarde van Soundscape-principes binnen het nieuwe hoofdkantoor in Hoofddorp ter verbetering van de auditieve leef- en werkomgevingen”, zegt Lisa Lavia, Managing Director bij NAS.

“Wij zijn uiterst blij met de toekenning van de John Connell award en de erkenning van ons nieuwe Soundscape hoofdkantoor als een gebouw waar bedrijven naar kunnen streven,” zegt Philip Vanhoutte – Plantronics SVP en E&A Managing Director. “We zijn trots op onze grondige kennis over hoe geluid onze werkomgeving kan beïnvloeden, hoe storende achtergrondgeluiden geëlimineerd kunnen worden, de stem kan zegevieren en iedereen in staat kan worden gesteld om op een gezonde, productieve en winstgevende manier te werken.”

De uitreikingsceremonie van de John Connell Awards 2015 vond plaats in de Palace of Westminster in London, en werd bijgewoond door lokale autoriteiten, akoestiek experts, en toegewijde bedrijven en individuen die stillere producten en diensten ontwikkelen en/of campagne voeren voor rustigere omgevingen. Voor meer informatie over de Noise Abatement Society zie www.noiseabatementsociety.com of volg de NAS op Twitter via @noise_abatement.

Over Plantronics
Plantronics is een wereldwijde leider in audiocommunicatie voor zakelijk gebruik en consumenten. Ze pionieren al vijftig jaar met innovaties in audiotechnologie en creëren oplossingen die heldere gesprekken en ruisonderdrukking combineren met ongeëvenaarde audio-ervaring en kwaliteit. De Plantronics-producten werden oorspronkelijk ontworpen voor de commerciële luchtvaart en worden nu gebruikt door elk bedrijf in de Fortune 100 evenals door luchtverkeersleiders, alarmnummers en consumenten over de hele wereld. Van unified communications tot Bluetooth headsets, de Plantronics-producten vereenvoudigen communicatie. Kijk voor meer informatie op:www.plantronics.com.