Nederlands kantoor van Plantronics wereldwijd erkend voor medewerkerstevredenheid en werkplekeffectiviteit

Onderzoek van Leesman, de wereldwijde business intelligence-tool Leesman, wijst uit dat het kantoor van Plantronics in Hoofddorp het hoogst scorende kantoor in de Benelux is

Hoofddorp, 27 juni 2018 – Plantronics (NYSE: PLT), leverancier van audio- en communicatietechnologie, maakt bekend dat zijn kantoor in Hoofddorp is uitgeroepen tot een van de meest effectieve en prettige werkomgevingen voor medewerkers ter wereld. De certificering werd door Leesman toegekend, een wereldwijd bedrijf dat onderzoekt hoe werkplekken van invloed zijn op de prestaties van medewerkers en organisaties.

Leesman stelt de ranglijst samen op basis van de Leesman Index, een wereldwijd business intelligence-beoordelingssysteem dat feedback van medewerkers vastlegt over hoe effectief de werkplek hen ondersteunt. Leesman meet meerdere factoren, zoals tevredenheid over de mate van ondersteuning bij belangrijke werkzaamheden, maar ook over factoren als akoestiek, temperatuur en natuurlijk licht op kantoor.

Het Europese hoofdkantoor van Plantronics kreeg van Leesman verder de hoogst mogelijk beoordeling: de Leesman+ certificering. Die wordt alleen toegekend aan de beste werkplekken die 70 Lmi of meer scoren op de gestandaardiseerde prestatieschaal van Leesman. Slechts 6 procent van alle werkplekken die Leesman heeft gemeten, behaalde een Leesman+ certificering. Met een Lmi-score van 82,3 is Plantronics het hoogst scorende Leesman+ gebouw in de Benelux.

Het kantoor in Hoofddorp maakt actief gebruik van het gedachtengoed van Plantronics omtrent slimmer werken waarbij mensen, de werkomgeving en technologie zorgen voor een optimale, holistische werkervaring. Plantronics hanteert dezelfde aanpak voor zijn hoofdkantoor in Santa Cruz, Californië en andere locaties ter wereld.

“Al bijna 60 jaar levert Plantronics oplossingen die de communicatie-ervaring van mensen helpen verbeteren,” zegt Joe Burton, president en chief executive officer van Plantronics. “Wij zijn verheugd dat Leesman ons kantoor in Hoofddorp erkent. Mensen en de menselijke ervaring blijven onze belangrijkste prioriteiten bij innovatie.”

Elk aspect van het gebouw in Hoofddorp – het architectonische ontwerp, de materialen, het interieur, de indeling van de bureaus en zelfs de foto’s aan de muur – zijn bewust geselecteerd op basis van de behoeften van de werknemers. Het doel was om de meest boeiende en collaboratieve werkomgeving te ontwikkelen die mogelijk is. Om spraakafleiding, het grootste probleem in een open kantoor, tegen te gaan, installeerde Plantronics zijn intelligente acoustic management system genaamd Habitat Soundscaping. Dit is een multizintuigelijke oplossing met zogeheten biophilic ontwerpprincipes, die zowel bestaan uit afbeeldingen uit de natuur als natuurgeluiden die zich in realtime aanpassen om ruis en afleiding te minimaliseren. Het resultaat is een echt functioneel open kantoor dat zowel samenwerking als geconcentreerd werk bevordert; een perfecte balans tussen welzijn en productiviteit.

Een aantal uitkomsten van de Leesman Index:

  • Meer dan negen van de tien Plantronics-werknemers (91 procent) vindt dat het kantoor een prettige werkomgeving is, en bijna iedereen (97 procent) is trots om mensen op kantoor te ontvangen.
  • Nog eens 87 procent zegt dat het kantoor hen in staat stelt productief te werken, en meer dan acht van de 10 medewerkers (85 procent) zegt dat het helpt om ideeën en kennis met andere collega’s te delen.
  • De tevredenheid van medewerkers over de geluidsniveaus is meer dan het dubbele van de Leesman-benchmark.
  • De overgrote meerderheid (90 procent) is blij met de variëteit aan werkplekken in het gebouw en de ondersteuning voor verschillende werkstijlen.
  • Meer dan 90 procent van de ondervraagden is van mening dat de werkplek invloed heeft op een duurzamer milieu. Deze kwestie vindt weerklank bij de meeste werknemers en ondersteunt het gedachtengoed van Park 20|20, het kantorenpark waar het pand van Plantronics staat.

“Bij Plantronics zijn we gepassioneerd over het slimmer werken-concept en we geloven dat kantoorontwerp, technologie en akoestiek samen de perfecte omgeving kunnen creëren waarin mensen het best kunnen presteren,” aldus Frank Timmermans, Country Manager van Plantronics Benelux. “Met dit in ons achterhoofd hebben we ons kantoor in Hoofddorp ontworpen rond onze medewerkers. We keken naar manieren om een omgeving te creëren die is afgestemd op hun verschillende werkstijlen en die zou helpen om samenwerking, concentratie, contemplatie en communicatie te bevorderen. De resultaten van de Leesman Index zijn een erkenning voor de investering in onze medewerkers en tonen de impact die werkplekontwerp kan hebben op de betrokkenheid van mensen bij het werk.”

Gideon van der Burg, Managing Director Benelux bij Leesman voegt toe: “Plantronics is een uitstekend voorbeeld van een bedrijf dat begrijpt welke centrale rol een werkplek kan spelen bij het ondersteunen van de prestaties van werknemers en daarmee ook van de organisatie. Gedurende dit project hebben ze medewerkers centraal gesteld. Ze hebben zich gericht op het bouwen van een werkomgeving die draait om zaken die ze belangrijk vinden en gebaseerd zijn op de wensen en eisen van werknemers. De uitzonderlijk hoge tevredenheidsscores rond geluidsniveaus zijn bijzonder indrukwekkend en een voorbeeld voor vele andere organisaties die het moeilijk vinden om dit voor elkaar te krijgen.”

###

Het kantoor van Plantronics in Hoofddorp

Plantronics heeft zijn baanbrekende nieuwe Europese kantoor in april 2017 geopend in het innovatieve Park 20|20 in Hoofddorp. Het kantoor biedt faciliteiten voor verschillende werkstijlen en werknemers kunnen werken zonder de afleidingen die typisch zijn voor een open kantoor. Het is het open kantoor van de toekomst.

Actieve akoestische beheerfuncties gebruiken zowel beelden als geluiden uit de natuur om ruis te beheersen. Het resultaat is een symfonie van geluidslagen die het mogelijk maken dat verschillende activiteiten tegelijkertijd plaatsvinden met minimale verstoringen, waaronder: geïmproviseerde vergaderingen in de hal, pop-up brainstormsessies, videoconferenties, stille concentratie en zelfs producttesten.

Medewerkers van Plantronics genieten van de flexibiliteit en het comfort om overal te kunnen werken met minimale afleiding en optimale privacy. De site fungeert ook als een levend lab van een moderne werkomgeving waar Plantronics zijn oplossingen kan testen en verfijnen voor de communicatie-uitdagingen waar veel van zijn huidige personeel mee te maken heeft, en om de behoeften van zijn klanten en partners beter te ondersteunen.

Over Leesman

Leesman is een wereldwijde business intelligence-tool die in 2010 door Tim Oldman en Annie Leeson werd gecreëerd en gegevens bevat van wereldwijde werkplekken in de publieke, private en non-profitsector. 8 jaar later is Leesman uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende onafhankelijke beoordelaar van werknemerservaringen. De Leesman-index omvat de resultaten van meer dan 350.000 werknemers in ruim 2.700 werkplekken in 69 landen, en biedt inzicht in hoe werknemers op de werkplek worden ondersteund. Via een 11-minuten durende online vragenlijst beoordeelt Leesman de tevredenheid van werknemers over hun werkomgeving op vijf belangrijke gebieden. Deze bestaan ​​uit: werkactiviteiten, fysieke kenmerken, servicekenmerken, impact van de werkplek en mobiliteit van medewerkers. Leesman biedt geen consultancy, strategie, ontwerp of beheerdiensten, en de enquête is volledig onafhankelijk. Leesman geeft organisaties inzicht in hun bedrijf waarmee ze kunnen bepalen hoe hun werkplek voor hun werknemers kan worden geoptimaliseerd.

Methodologie van de Leesman Index voor Plantronics

Tussen 23 november 2017 en 4 februari 2018 namen 74 werknemers van Plantronics deel aan het onderzoek. Leesman deed al eerder, namelijk tussen 4 en 12 februari 2015, onderzoek op de voorgaande kantoorlocatie en onthult een toename van 7,1 procent in de meeste recente resultaten. De gegevens kunnen op verzoek worden gedeeld.

Over Plantronics

Plantronics is een audiopionier en een wereldwijde leider in de communicatiebranche. Het bedrijf maakt intelligente en adaptieve oplossingen die voorzien in de belangrijkste behoeften van klanten: het ervaren en faciliteren van eenvoudige en heldere communicatie terwijl ze genieten van afleidingsvrije omgevingen. De oplossingen worden door consumenten en bedrijven wereldwijd gebruikt en zijn uitermate geschikt voor open kantooromgevingen. Plantronics biedt zowel communicatieoplossingen van hoge kwaliteit, waaronder voor unified communications, klantenservice en data-analyse als bluetooth-headsets. Voor meer informatie zie www.plantronics.com.

Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.