Interxion breidt Europese datacentercapaciteit fors uit in zeven landen

Datacenterleverancier investeert in capaciteitsgroei in zeven landen, waaronder Nederland

 

AMSTERDAM x januari 2018INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese aanbieder van carrier en cloud-neutrale colocatie datacenterdiensten, kondigt vandaag nieuwe uitbreidingsprojecten aan in zeven Europese steden. Als gevolg van de toenemende vraag zal Interxion van start gaan met de bouw van een derde datacenter in Madrid (MAD3), voegt het een tweede datacenter toe in Brussel (BRU2) en breidt het bestaande datacenters in Amsterdam, Parijs, Kopenhagen, Stockholm en Wenen verder uit. Daarnaast heeft Interxion zijn grondbezit in de regio Amsterdam verder uitgebreid. Interxion zal deze uitbreidingsprojecten financieren door een combinatie van bestaande en intern gegenereerde liquide middelen samen met gecommitteerde kredietfaciliteiten.

“De investeringen worden gedaan vanwege de aanhoudende vraag naar colocatiediensten. Het toegenomen tempo van cloud-adoptie in combinatie met een verbeterde economie in Europa zorgt ervoor dat de vraag naar deze diensten sterk toeneemt bij verschillende communities of interest.” aldus David Ruberg, Chief Executive Officer van Interxion. ”Met onze investeringen willen we voldoen aan de behoeften van onze groeiende klantenbase. Dat doen we door ongeveer 15.500 vierkante meter uitgeruste datacenterruimte toe te voegen. In combinatie met eerder aangekondigde uitbreidingsprojecten heeft Interxion nu meer dan 33.000 vierkante meter aan actieve uitbreidingsprojecten in 11 landen. Dat zorgt ervoor dat de totale uitgeruste ruimte met meer dan 25% zal toenemen ten opzichte van het einde van Q3 2017″.

Amsterdam
In Amsterdam zal Interxion de resterende vier bouwfasen van AMS8 afronden. Dat brengt de totale oppervlakte van AMS8 op ongeveer 5.300 vierkante meter (m²) aan uitgeruste ruimte en 10 megawatt (MW) aan beschikbaar vermogen wanneer het datacenter volledig is voltooid. De eerste twee fasen zullen volgens planning in Q4 2018 worden opgeleverd, de laatste twee fasen in Q1 2019. De investeringsuitgaven van de resterende fasen van AMS8 zullen naar verwachting circa €63 miljoen bedragen. Daarnaast heeft Interxion een terrein van ongeveer 22.000 m² grond, aangrenzend aan het AMS8 datacenter verworven, samen met de bijbehorende aansluiting op het electra netwerk.

Parijs
In Parijs zal Interxion de rest van PAR7 aanvullen met een extra 2.000 m² uitgeruste ruimte en 4 MW beschikbaar klantvermogen. Daarnaast wordt de bestaande PAR7-stroominfrastructuur verbeterd. De opening van de nieuwe ruimte staat gepland voor Q1 2019. De investeringsuitgaven in verband met de groei in Parijs zullen naar verwachting circa €44 miljoen bedragen.

Wenen
In Wenen zal Interxion, naast de 1.600 m² die momenteel in aanbouw is en volgens plan tegen Q3 2018 geleverd zal worden, nog eens ongeveer 2.000 m² toevoegen. Deze staat gepland voor oplevering in Q3 2019. De investeringsuitgaven in verband met de additionele capaciteit zullen naar verwachting circa € 40 miljoen bedragen.

Madrid
In Madrid zal Interxion haar derde datacenter realiseren in één enkele fase van 2.500 m² met 5 MW aan beschikbaar klantvermogen. MAD3 ligt in de buurt van Interxions bestaande campus op het terrein dat Interxion in Q1 2018 wil aankopen. Naar verwachting zal het datacenter in Q2 2019 geopend worden. MAD3 zal redundant worden aangesloten op de bestaande en eigen campusvezelring, waardoor het direct toegang biedt tot meer dan 80 carriers, ISP’ s, CDN’s als ook de ESpanix- en DE-CIX-internet exchanges. De investeringsuitgaven in verband met MAD3, inclusief de aankoop van onroerend goed, zullen naar verwachting ongeveer € 44 miljoen bedragen.

Kopenhagen
In Kopenhagen zal Interxion het CPH2 datacenter uitbreiden met 900 m² die in Q2 2018, en 600 m² die in Q1 2019 zullen worden geopend. De investeringsuitgaven in verband met deze uitbreiding in CPH2 zullen naar verwachting circa €18 miljoen bedragen.

Stockholm
In Stockholm zal Interxion het STO5 datacenter uitbreiden. Dit zal gebeuren in twee fasen: ongeveer 400 m² in Q2 2018 en 800 m² in Q1 2019 . De investeringsuitgaven in verband met de resterende fasen van de uitbreiding van STO5 zullen naar verwachting circa €18 miljoen bedragen.

Brussel
In Brussel voegt Interxion BRU2 toe, dat ongeveer 1000 m² uitgeruste ruimte en 1 MW beschikbaar klantvermogen zal omvatten. De nieuwe faciliteit is gepland voor beschikbaarheid in Q1 2018, en wordt rechtstreeks via speciale glasvezelverbinding verbonden met de bestaande faciliteiten in BRU1. Deze bieden toegang tot meer dan 100 connectiviteitsleveranciers en de BNIX, NL-ix, AMS-IX, LINX en DE-CIX internetexchanges. De investeringsuitgaven in verband met BRU2 zullen naar verwachting circa € 3 miljoen bedragen.

Een tabel met de details van de vandaag aangekondigde projecten is aan dit persbericht toegevoegd, en een bijgewerkte grafiek met een overzicht van alle recent voltooide en geplande toegeruste ruimte toevoegingen is beschikbaar op de Investor Relations website van Interxion.

 

Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.