Infor_logo

Infor’s GT Nexus Commerce Network bevordert digitale supply chain transformatie bij OCTAL

Barneveld, 1 december 2017 – Infor, een leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, maakt bekend dat OCTAL, de grootste producent van PET-platen en -hars (polyethyleentereftalaat), succesvol Infor GT Nexus Commerce Network inzet om de digitale transformatie van de supply chain mogelijk te maken. Het platform ondersteunt de exportketen door de wereldwijde logistiek, planning en klantenservice te optimaliseren.

OCTAL produceert jaarlijks bijna 1 miljoen ton PET-flessen en DPET-platen in zijn faciliteiten in Salalah (in het zuiden van Oman), Cincinnati (Verenigde Staten) en Riyad (Koninkrijk Saudi-Arabië) en levert aan klanten in meer dan 75 landen.

“Het bieden van een uitzonderlijke klantervaring is van cruciaal belang voor het langetermijnsucces van OCTAL,” aldus Dennis Melgert, Director of Global Logistics and Supply Chain bij OCTAL. “We digitaliseren onze supply chain zodat de besluitvorming, efficiëntie en klantervaring wordt gevoed door accurate informatie. Dankzij het GT Nexus-cloudplatform hebben we inzicht in onze supply chain waardoor onze externe en interne teams op één lijn zitten om zo meer klantwaarde te bieden.”

Het Infor GT Nexus Commerce Network is voor OCTAL een centrale wereldwijde informatiebron voor de supply chain, dat supply chain-partners, IT-systemen en interne operationele teams verbindt. Logistieke teams kunnen producten efficiënter verschepen en klantenteams gebruiken dezelfde informatie om klanten op de hoogte te houden van de stroom aan materialen die de productielijnen in beweging houden.

Met een reeks bedrijfsapplicaties van het Infor GT Nexus platform kan het personeel van OCTAL de supply chain-activiteiten plannen, uitvoeren en monitoren. Een paar mogelijkheden, zijn:

  • Inzicht in zendingen, inclusief de bijbehorende documenten, vrachttarieven, partneractiviteit, en logistieke activiteiten.
  • Systeemintegratieplanning die ERP-systemen voorziet van realtimegegevens over wat er daadwerkelijk gebeurt in de wereldwijde supply chain.

“De industrie vertrouwt op de gepatenteerde DPET-technologie van OCTAL om de verpakkingswaardeketen te verbeteren. Het kunnen voldoen aan de vraag naar deze materialen is cruciaal,” aldus Kurt Cavano, Senior Vice President van Infor. “OCTAL weet hoe belangrijk het is om een robuuste en responsieve supply chain te hebben, die wordt ondersteunt door het Infor GT Nexus Commerce Network, en helpt om meer waarde voor klanten te genereren. Wij zijn zeer verheugd om van dit digitale transformatie initiatief deel uit te maken.”

Over Infor
Infor bouwt zakelijke branchespecifieke software die geschikt is voor de cloud. Het bedrijf telt 16.000 medewerkers en heeft 90.000 klanten in meer dan 170 landen. Voor meer informatie, zie www.infor.com.

Over GT Nexus
GT Nexus is ‘s wereld grootste cloud-gebaseerde, multi-enterprsie commerce netwerk voor wereldwijde handel en supply chain management. Meer dan 28.000 bedrijven in diverse verticale markten, waaronder adidas Group, Caterpillar, Columbia Sportswear, DHL, Electrolux, Levi Strauss & Co., Nestlé en Sears gebruiken GT Nexus als hun standaard, multi-enterprise collaboration platform. Bedrijven die aan het netwerk deelnemen beschikken altijd over realtime informatie waardoor ze hun goederenstromen, bedrijfskapitaal en commerciële informatie, vanaf het bestelmoment tot de uiteindelijke betaling, kunnen optimaliseren. Voor meer informatie, zie www.gtnexus.com.