Infor_logo

Infor introduceert nieuwe supply chain-mogelijkheden voor meer inzicht en controle 

Big data, machine learning, IoT en virtuele warehouse-mogelijkheden, gecombineerd met het Infor GT Nexus Commerce Network, versnelt de weg naar digitale transformatie

Barneveld, 6 februari 2018 – Infor, een leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, kondigt nieuwe Supply Chain Management (SCM) mogelijkheden aan die bedrijven realtime inzicht in en controle over hun wereldwijde supply chains bieden. Hierbij worden diverse digitale technologieën gebruikt, waaronder big data, machine learning, IoT en automatisering, om voorspellende ETA’s, realtime zichtbaarheid en 3D-visualisatie van de magazijnstroom te bieden. De nieuwe SCM-functies van Infor zijn ontworpen om innovatie en digitale transformatie in de supply chain te versnellen en klanten te laten zien wat er mogelijk is.

Voorspellende ETA’s
Door de combinatie van data science, machine learning en bijna 20 jaar aan netwerkinzichten biedt Infor’s GT Nexus Commerce Network een nieuw ETA-nauwkeurigheidsniveau. Hierdoor kunnen bedrijven de nauwkeurigheid van hun planning aanzienlijk verbeteren en werkzaamheden efficiënter uitvoeren. Door die nauwkeurige ETA’s kunnen bedrijven diverse initiatieven, zoals cross-dock en merge-in-transit, uitbreiden en de nauwkeurigheid van de voorraad en de klantenservice verbeteren.

Met behulp van machine learning en historische netwerkgegevens berekent het Infor GT Nexus Commerce Network-platform een voorspellende ETA, gebruikmakend van elke informatie-update en transactie in het netwerk. Het systeem werkt ETA’s voortdurend bij met behulp van de nieuwste beschikbare informatie. Via machine learning kan het systeem nauwkeurige supply chain-modellen ontwikkelen die altijd up-to-date zijn. De parameters van het model worden voortdurend aangepast op basis van de nieuwste realtime trends en patronen.

“We zijn een innovator op dit gebied en helpen onze klanten om verder te gaan dan statische schattingen van de productietijd met dynamische ETA’s op basis van prestatiemodellen,” zegt John Bermudez, VP Products and Strategy bij Infor. “We bieden nu de volgende technologische evolutie, waarbij machine learning wordt toegepast op verzendingen. Dit resulteert in een tot 80 procent grotere nauwkeurigheid bij het voorspellen van aankomsten.”

Live Ocean

Live Ocean gaat verder dan alleen het bijwerken van de status op het punt van vertrek en aankomst. De software maakt gebruik van AIS (Automatic Identification System), een realtime IoT-informatiebron, om doorlopende zichtbaarheid te bieden van goederen die onderweg zijn van haven naar haven. Bedrijven krijgen op basis van een specifieke identificatie realtime visuele updates van alle zeeschepen die hun goederen vervoeren. Door informatie over bestellingen, verzending en artikelen te koppelen, ondersteunt de oplossing het volgen en plannen van de voorraad. Informatiedetails omvatten ook de scheepsstatus, snelheid en de volgende/vorige aanloophaven.

“De meeste visibility-oplossingen op de oceaan zijn gebaseerd op EDI-berichten en kunnen niet verder kijken dan het zendniveau,” aldus Bermudez. “Live Ocean geeft de realtime locatie van een schip en verbindt de scheepsinformatie met de gedetailleerde informatie op itemniveau. Daarmee kunnen klanten zowel zendingen als de verplaatsende inventaris volgen. Voor bedrijven die streven naar flexibele, snelle wereldwijde supply chains, is inzicht in het grote voorraadvolume dat ze op zee hebben, van cruciaal belang.”

Gebruikmakend van de gps-gegevens die beschikbaar zijn in de AIS-informatie, kunnen gebruikers een geofence opzetten om waarschuwingen te activeren, bijvoorbeeld wanneer zendingen een bepaalde locatie passeren, zodat bedrijven de voorraad beter kunnen beheren en plannen voor downstream processen.

3D Visual Warehouse
Met 3D Visual Warehouse biedt Infor WMS (Warehouse Management System) nu een driedimensionaal, interactief mechanisme om de magazijnstroom te visualiseren en orkestreren. Gebruikers kunnen snel knelpunten identificeren en oplossen om vertragingen te voorkomen, wat de doorstroming en productiviteit van de medewerkers verbetert. 3D Visual Warehouse werkt naadloos samen met Wave Management waardoor gebruikers de workflow, orderconcentraties en locaties met vertragingsrisico virtueel kunnen ‘zien’ en corrigerende maatregelen kunnen nemen.

“Onze 3D Visual Warehouse-oplossing biedt een veel holistischer beeld van kansen en creëert een meer intuïtieve basis voor het identificeren van kansen en knelpunten,” aldus Heidi Benko, VP Solutions Strategy and Marketing bij Infor.

Deze nieuwe technologieën helpen bedrijven de snelheid in de end-to-end supply chain te verhogen en de klantresponsiviteit te verbeteren. Het vermogen om voorraadstromen over wereldwijde supply chains te bewaken en te beheersen, is een fundamenteel aspect van de digitale supply chain-transformatie. Alle bedrijven zijn hierop gericht, omdat technologie het gedrag en de verwachtingen van klanten blijft veranderen.

Voor meer informatie over de supply chain-oplossingen van Infor, inclusief Infor 3D Visual Warehouse, klik hier.

Over Infor
Infor bouwt zakelijke branchespecifieke software die geschikt is voor de cloud. Het bedrijf telt 16.000 medewerkers en heeft 90.000 klanten in meer dan 170 landen. Voor meer informatie, zie www.infor.com.

Over GT Nexus
GT Nexus is ‘s wereld grootste cloud-gebaseerde, multi-enterprise commerce netwerk voor wereldwijde handel en supply chain management. Meer dan 55.000 bedrijven in diverse verticale markten, waaronder adidas Group, Caterpillar, Columbia Sportswear, DHL, Electrolux, Levi Strauss & Co., Nestlé en Sears gebruiken GT Nexus als hun standaard, multi-enterprise collaboration platform. Bedrijven die aan het netwerk deelnemen beschikken altijd over realtime informatie waardoor ze hun goederenstromen, bedrijfskapitaal en commerciële informatie, vanaf het bestelmoment tot de uiteindelijke betaling, kunnen optimaliseren. Voor meer informatie, zie www.gtnexus.com.