Infor_logo

Fabrikant van kindermeubilair, Stokke, kiest voor Infor CloudSuite M3

Barneveld, 31 januari 2019 – Infor, leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, maakt bekend dat Stokke, de Noorse fabrikant van kindermeubilair en kinderwagens, Infor CloudSuite M3 inzet voor zijn activiteiten in Europa, de VS en Azië. De oplossing vermindert niet alleen de complexiteit, maar helpt ook bij het afstemmen van de IT-strategie op de commerciële richting van het bedrijf.

De keuze voor Infor CloudSuite M3 is een voorzetting van de samenwerking tussen Stokke en Infor. In 2007 maakte Stokke de overstap van M3 Movex RPG naar een op java gebaseerde versie van de applicatie. Infor-partner Merit was verantwoordelijk voor de implementatie.

Naarmate Stokke groeide, nam ook de complexiteit van de IT-infrastructuur toe. Hierdoor groeide de behoefte aan moderne technologie, met als doel te voorkomen dat langdurige en gefragmenteerde upgradeprojecten de ontwikkeling van het bedrijf zouden belemmeren. Infor CloudSuite M3 zal aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, in vergelijking met het intern beheren van software op locatie.

“Onze beslissing om naar de cloud te gaan was eenvoudig,” legt Rolf Waage, ICT-directeur van Stokke uit. “Onze wereldwijde IT-afdeling bestaat uit slechts negen mensen. We willen daarom niets te maken hebben met datacenterproblemen of zaken als back-up, opslag of applicatiebeheer. Dat zou onze technologiepartner op zich moeten nemen. Hoewel we een aantal verbeteringen qua functionaliteit zagen, zoals rolgebaseerde startpagina’s, ging deze beslissing veel meer over het verbeteren van de beschikbaarheid en de afstemming van IT-middelen.”

“Fabrikanten zoals Stokke hebben te maken met schaalproblemen, waarbij het beheer van applicaties en de infrastructuur de IT-afdeling kan afleiden van het ondersteunen van innovatie binnen een bedrijf,” zegt Johan Made, managing director van de EMEA noord-regio bij Infor. “Cloudtechnologie biedt een aantrekkelijk alternatief voor de hoge kosten en het gebrek aan flexibiliteit, wat kan ontstaan ​​door alles zelf te beheren. De IT-afdeling kan zich hierdoor weer met innovatie bezighouden, en bedrijfsprocessen veranderen, zodat ze een concurrentievoordeel kunnen realiseren.”

Over Infor
Infor bouwt zakelijke branchespecifieke software die geschikt is voor de cloud. Het bedrijf telt 17.300 medewerkers en heeft 68.000 klanten in meer dan 170 landen. Voor meer informatie, zie www.infor.com.

· 19 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
· 9 van de top 10 hightechbedrijven
· 18 van de 25 grootste Amerikaanse gezondheidsorganisaties
· 18 van de 20 grootste Amerikaanse steden
· 19 van de top 20 toeleveranciers van de automobielindustrie
· 17 van de top 20 industriële distributeurs
· 15 van de top 20 wereldwijde retailers
· 4 van de top 5 brouwerijen
· 17 van de top 20 wereldwijde banken
· 9 van de 10 grootste hotelmerken
· 8 van de top 10 wereldwijde luxe merken