Infor_logo

Birst behoort tot topscorers in Gartner Critical Capabilities for A&BI Platforms 2018

BARNEVELD, 14 mei 2018Birst, een Infor-bedrijf en leider in Cloud Business Intelligence (BI) en Analytics, maakt bekend dat het in alle vijf de use-cases van het 2018 Gartner Capabilities for Analytics and Business Intelligence Platforms Report tot de vijf topscorers behoort. In het Gartner rapport werden in totaal 22 vendoren beoordeeld.

Birst behaalde de hoogste score van alle deelnemers in de use-cases OEM or Embedded BI (4,41 / 5) en Extranet Deployment (4,21 / 5). Het bedrijf behaalde de op een na hoogste score in de Agile Centralized BI Provisioning (4,04 / 5) en Governed Data Discovery (3,91 / 5) use-cases. En het kreeg de vijfde hoogste score in de use-case van Decentralized Analytics (3,8 / 5).

Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat Birst de hoogste score kreeg voor de OEM / Embedded BI use-case en het derde achtereenvolgende jaar dat het de hoogste score behaalde op Extranet Deployment.*

“We zijn verheugd opnieuw door Gartner te worden erkend”, zegt Brad Peters, SVP en General Manager van Birst. “De hoge scores die we in alle use-cases van dit Gartner-rapport behaalden onderbouwen het feit dat het moderne analyseplatform van Birst uitermate geschikt is voor bedrijven om hun meest complexe processen inzichtelijk te maken en te optimaliseren.”

In het Gartner Critical Capabilities for A&BI Platforms Report werden producten beoordeeld van 22 leveranciers. Gartner’s Critical Capabilities rapport is het begeleidende verslag van Gartner’s Magic Quadrant dat vendoren beoordeelt op 15 criteria voor hun volledigheid van visie en executievermogen.

“Birst brengt gecentraliseerde en gedecentraliseerde applicaties en teams samen wat het arbeidsintensieve proces van organisatie-breed analyses leveren sterk versnelt”, aldus Peters. “Ons platform is gebouwd met behulp van slimme machine learning- en automatiseringstechnologie die menselijke interventie vermindert. Wij zijn van mening dat deze verrijkte analysecapaciteiten de nieuw disruptiegolf vormen in BI en Analytics. De combinatie van moderne cloudarchitectuur die traditionele on-premises taken elimineert, herbruikbare metadata voor een efficiëntere en productievere bedrijfsvoering, en superieure gebruikerservaring met baanbrekende mobiele mogelijkheden, maakt dat Birst in staat is bedrijven meer toegevoegde waarde te bieden in veel minder tijd dan traditionele oplossingen.”

Volgens het Gartner rapport zijn “A&BI-platforms het stadium van gegevensvisualisatie en dashboards ontgroeid en omvatten nu uitgebreide en geavanceerde analyses. Leiders op het gebied van data en analyse stellen een bredere groep gebruikers in staat de bedrijfsimpact van hun investeringen te vergroten met nieuwe uitgebreide functionaliteiten. Er zijn nog steeds grote onderlinge verschillen in de functionele capaciteiten van A&BI-platforms, met name in hun ondersteuning van complexe analyse- en datamodellen, en in schaalbaarheid.”

Birst is een Software-as-a-Service (SaaS)-oplossing die is ontwikkeld op een next-generation multi-tenant cloud-architectuur. Het biedt de mogelijkheid om virtuele BI tenants te implementeren, data en metadata te virtualiseren en handmatige taken te automatiseren. Birst’s unieke Networked Analytics-aanpak biedt de snelheid, onafhankelijkheid en agility die koplopers in het bedrijfsleven eisen, en de schaalbaarheid, beveiliging en governance om te voldoen aan veeleisende grootzakelijke standaarden.

Gartner, Critical Capabilities for Analytics and Business Intelligence Platforms, James Laurence Richardson, Joao Tapadinhas, 7 mei 2018. *Het rapport was eerder getiteld Critical Capabilities for Business Intelligence and Analytics Platforms. Download hier een ​​exemplaar van de Gartner Critical Capabilities for Analytics and Business Intelligence Platforms Report 2018.

Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst die in haar onderzoekspublicaties wordt afgebeeld en adviseert technologiegebruikers niet om alleen leveranciers met de hoogste beoordeling of een andere aanduiding te selecteren. Gartner onderzoekspublicaties bestaan uit de meningen van Gartner’s onderzoeksorganisatie en mogen niet worden opgevat als feitelijke uitspraken. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek van de hand, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

+++

Over Birst, een Infor-bedrijf
Birst is een geavanceerd networked business analytics-platform. Organisaties kunnen een nieuw niveau van betrouwbaar inzicht en besluitvorming bereiken door gegevens en mensen via een netwerk van analysediensten met elkaar te verbinden. Voor meer informatie, zie www.birst.com.

Over Infor
Infor bouwt zakelijke branchespecifieke software die geschikt is voor de cloud. Het bedrijf telt 16.000 medewerkers en heeft 90.000 klanten in meer dan 170 landen. Voor meer informatie, zie www.infor.com.