Laatste Persbericht

DutchSec kiest voor Lubbers De Jong om naamsbekendheid te vergroten

Cyber security-startup zet ethische hackers, machine learning en eigen security-tooling in om bedrijven proactief te beschermen

Utrecht, 21 december 2017 – DutchSec, een leverancier van innovatieve cybersecurity-diensten en -producten, start een samenwerking met het adviesbureau Lubbers De Jong om de naamsbekendheid te vergroten. Remco Verhoef, Chief Hacking Officer en medeoprichter van DutchSec: “Wij hebben ons de afgelopen jaren vooral gericht op productontwikkeling en selectieve projecten voor klanten. Daarmee hebben we veel respect opgebouwd in security-kringen. Nu willen we ons succesverhaal met Lubbers De Jong wereldkundig maken.”

De Utrechtse security startup DutchSec werd in 2016 opgericht door Remco Verhoef en Bas Eikelenboom, beide veteranen in hun vakgebied. Verhoef is een gevierd cybersecurity-specialist, ondernemer en softwareontwikkelaar, en Eikelenboom richtte in het verleden meerdere IT-security bedrijven op en was onder andere projectleider High Tech Crime bij de landelijke politie. Verhoef en Eikelenboom hebben nu hun kennis en ervaring gebundeld in DutchSec om bedrijven te voorzien van slimme security-software. Samen met een dertigtal collega’s passen zij een actieve verdedigingsmethodiek toe, waarmee zij klanten proactief beschermen tegen hackers, malware en ransomware. Het bedrijf ontwikkelde hiervoor een complete suite aan intelligente security-software, gericht op data- en contextgedreven beveiliging.

Remco Verhoef, CHO en medeoprichter DutchSec

Peter Keijzer, techwatcher van Lubbers De Jong: “Met een portfolio van zelf ontwikkelde securitysoftware, en een team van ethische hackers is DutchSec een opvallende en verfrissende nieuwe speler in het security-landschap. Bovendien staan big data analyse en machine learning centraal in hun aanpak. Ik verwacht dat dit innovatieve bedrijf nog heel groot gaat worden. Lubbers De Jong helpt ze daar graag bij.”

Smart security voor elke situatie
Om klanten van iedere omvang een security-oplossing op maat te kunnen bieden, heeft DutchSec een compleet ecosysteem van intelligente security tooling beschikbaar. De verschillende oplossingen werken onderling met elkaar samen en kunnen hun werkwijze zelfstandig aanpassen op basis van de gebeurtenissen op een bedrijfsnetwerk of -systeem. Verschillende data-analyse en machine learning technieken spelen hierin een essentiële rol. DutchSec rekent onder zijn klanten organisaties in de overheid, onderwijs, industrie, financiële sector, advocatuur, zorg en mkb.

DutchSec heeft een vrij unieke filosofie en werkwijze,” zegt Verhoef. “Wij noemen dit ook wel ‘active cyber defense’, wat inhoudt dat wij onze klanten beschermen door de activiteiten van hackers proactief te dwarsbomen. Hierbij gebruiken we onder andere HoneyTrap, software waarmee we hackers in een digitale glazen kooi lokken, waar ze geen kwaad kunnen doen. In die omgeving kunnen we vervolgens hun gedrag bestuderen en de beveiliging verbeteren. Ook voor steeds vaker voorkomende aanvallen met phishing en ransomware bieden wij bedrijven de meest effectieve en betaalbare bescherming.”

Bas Eikelenboom, COO en medeoprichter DutchSec

Big data en open source
De producten in het security-ecosysteem van DutchSec maken veelvuldig gebruik van big data. Zo worden cyberaanvallen uit het verleden en heden continu geanalyseerd om de bescherming tegen toekomstige aanvallen te verbeteren. Hierbij wordt ook zogeheten ‘black hat intelligence’ gebruikt; gegevens en code van cyberaanvallen en het dark web. Om die overvloed aan gegevens beter te kunnen analyseren, ontwikkelde DutchSec Marija, een big data visualisatie tool.

Ten slotte staan kennisdeling en open source softwareontwikkeling centraal. DutchSec organiseert regelmatig meetups voor security-professsionals, deelt data en onderzoeksresultaten over de cybersecurity-bedreigingen in Nederland, en stelt de broncode van meerdere security-tools beschikbaar aan de security-community via een open source licentie.

Meer informatie over de producten en diensten van DutchSec: www.dutchsec.com.

###

Over DutchSec
DutchSec levert intelligente cybersecurity-diensten en -producten, gebaseerd op de techniek van morgen. De snelgroeiende startup beschermt organisaties van ieder formaat tegen cyberaanvallen. Dat doet het op een proactieve manier, met een team van ethische hackers en zelf ontwikkelde cybersecurity-tools, die gebruik maken van verschillende big data- en machine learning-technieken. DutchSec werkt voor overheid, onderwijs, industrie, financiële sector, advocatuur, zorg en mkb.
Meer informatie: www.dutchsec.com.

Meer persberichten