CoolProfs verrijkt team met nieuwe junior consultant

Oude Wetering, 2 mei 2018 – Rapid development partner CoolProfs stelt Tom van Bavel (27) aan als junior consultant. De talentvolle twintiger gaat zich vooral bezighouden met het ontwikkelen van bedrijfskritische maatwerkapplicaties en IT-advies.

Tom van Bavel (27 jaar) is alweer de 65ste nieuwe collega van het snelgroeiende IT-bedrijf uit Oude Wetering. CoolProfs is OutSystems Elite Partner en werkt op projectbasis voor een grote verscheidenheid aan klanten, zowel profit als non-profit organisaties.

Na het afronden van het gymnasium met het profiel Natuur, Gezondheid en Techniek aan het Alberdingk Thijm College in Hilversum heeft Van Bavel de bachelor Biomedische Wetenschappen gestudeerd (en afgerond) in Leiden. Tijdens zijn studie merkte hij echter dat zijn interesse vooral uitging naar het oplossen van IT-vraagstukken. Met nevenfuncties en bijbaantjes in zijn studententijd heeft Van Bavel veel ervaring opgedaan in het luisteren naar en adviseren van verschillende partijen. Dit komt hem nu van pas bij zijn functie als junior consultant bij CoolProfs.

Bij CoolProfs kan hij zijn hart ophalen. Van Bavel gaat zich tijdens zijn eerste project onder andere bezighouden met de gevolgen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bij CoolProfs. Na een aantal maanden zal hij ook teams bij klanten versterken. Van Bavel: “Ik verheug me erop bij m’n eerste klant aan de slag te gaan en een team van collega’s aan te vullen.”

CoolProfs-directeur Eric ten Harkel: “We zijn heel blij met Tom. Hij is het voorbeeld van het type consultants dat wij graag in dienst nemen: groot analytisch vermogen, betrokken, nieuwsgierig en gedreven.”

Van Bavel maakt voor het ontwikkelen van applicaties gebruik van het low-code platform OutSystems. Hiermee kunnen razendsnel kwalitatieve (mobiele) applicaties worden ontwikkeld. Het voordeel van werken met dit low-code ontwikkelplatform is volgens Van Bavel dat je niet kunt verzanden in de details zoals je dat bij gewoon programmeren nog weleens kunt hebben. Daardoor werkt het efficiënter en sneller.

###

Over CoolProfs
Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij het low-code platform OutSystems. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

Hoge resolutie beeldmateriaal is op aanvraag beschikbaar.