Bynder overtreft verwachtingen met onbeperkt verlof

Bynder introduceerde in 2016 onbeperkt verlof om werknemers aan te moedigen om vaker vrij te nemen. De resultaten van het tweede jaar overtreffen de verwachtingen van het Amsterdamse softwarebedrijf. Bynder’s werknemers namen in 2017 gemiddeld bijna 25 dagen verlof: een toename van 27 procent ten opzichte van een jaar eerder.

“We zijn heel blij met deze resultaten,” stelt Kristel Moedt, people & talent director bij Bynder. “Er is van buitenaf veel scepsis over het effect van dit soort regelingen, vooral als je kijkt naar resultaten in bijvoorbeeld de VS. Mensen zouden daar juist minder vrij nemen door de invoering van de onbeperkt verlof-regeling, en dan heb je een averechts effect. Wij laten zien dat het ook goed kan uitpakken: we zitten in Boston gemiddeld op bijna 21 vrije dagen per persoon waarbij de feestdagen niet zijn meegerekend. Dat is ongekend, mensen komen daar vaak niet verder dan tien vrije dagen per jaar. Het is een echte cultuuromslag voor ze.”

Topscore als werkgever
De regeling voor onbeperkt verlof werpt ook in andere opzichten zijn vruchten af voor Bynder. Zo blijkt uit recent onderzoek van Glassdoor dat werknemers daadwerkelijk heel tevreden zijn bij de softwareontwikkelaar: met een score van 4.7 uit 5 hoeft Bynder in Nederland maar drie werkgevers voor zich te dulden. “We willen onze klanten optimaal bedienen en daar heb je de beste mensen voor nodig,” aldus Moedt. “Deze resultaten helpen bij de zoektocht naar nieuw talent. We blijken niet alleen in theorie prettig om voor te werken, maar ook in de praktijk. Overigens hangt dat naar mijn idee niet alleen samen met onbeperkt verlof. We zijn dagelijks bezig met het welzijn van onze mensen. Zo hebben we deze zomer nog een initiatief voor remote working opgezet en zijn we gestopt met functioneringsgesprekken. Het zit in onze cultuur om te experimenteren.”

Duizelingwekkende groeicijfers
Dat de werknemers van Bynder steeds meer verlof nemen, betekent niet dat er minder resultaat wordt geboekt. Onderzoek van Deloitte toont dat Bynder met een groeipercentage van 3792 procent over de afgelopen vier jaar tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland hoort. Ook in Europa scoort het bedrijf hiermee een topnotering: nr. 23 van de 500.