Nederlandse Data Science Prijzen 2019 – uitnodiging voor deelname

Aanmelding voor Nederlandse Data Science Prijzen geopend

Haarlem, 13 februari 2019 – De inschrijving voor de 2019 Nederlandse Data Science Prijzen is vandaag geopend. BDA en KHMW, samen met partnerbedrijven AIMMS, Elsevier, Lubbers De Jong en ORTEC nodigen ondernemers en wetenschappers uit hun werk voor te dragen voor een van de volgende drie prijzen. Inzendingen kunnen tot en met 31 maart 2019 worden ingediend.  

De Nederlandse Data Science Prijzen zijn door de Big Data Alliance (BDA) en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) in 2017 in het leven geroepen om uitzonderlijk innovatief ondernemerschap en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van data science in de schijnwerpers te zetten, en daarmee Nederland internationaal beter op de kaart te zetten als technologie- en dataland bij uitstek.

  • Startup – Anthony Fokker Prijs
    De Anthony Fokker Prijs voor startups beloont ondernemingen die korter dan vijf jaar bestaan en op innovatieve wijze data science toepassen. In 2018 won Bio, een bedrijf dat is opgericht met als doel biologie te digitaliseren door middel van digitale microfluidica en kunstmatige intelligentie (meer info).
  • Institutional – Hendrik Lorentz Prijs
    De Hendrik Lorentz Prijs is bedoeld voor een organisatie binnen het bedrijfsleven of de overheid die op een onderscheidende en innovatieve manier data science toepast. Inspectation en CQM wonnen met hun project “Veilige en efficiente inspectie aan het spoor” de prijs in 2018 (meer info). 
  • Science – Gerrit van Dijk Prijs
    De Gerrit van Dijk Prijs wordt uitgereikt aan een promovendus en wordt toegekend op basis van het ingezonden proefschrift. Aan deze prijs is een geldbedrag van 3.000 euro verbonden. Dr. D.P. (Dong) Nguyen van de Universiteit Twente ontving voor haar proefschrift ‘Text as social and cultural data: a computational perspective on variation in text’ deze prijs in 2018 (meer info).

Deelnemen
Inschrijven voor de Nederlandse Data Science Prijzen 2019 kan vanaf 13 februari 2019. Inzendingen dienen uiterlijk 31 maart 2019 digitaal te worden ingediend via nederlandsedatascienceprijzen.nl. Op deze website vindt u ook alle voorwaarden waar een inzending per categorie aan moet voldoen.

De toekenning van de prijzen gebeurt door het bestuur van de KHMW op grond van het advies van jurycommissies bestaande uit leden en/of directeuren van de KHMW. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 13 juni 2019 bij de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch.

##

Meer informatie voor de pers:
Heeft u vragen? Neem contact op met het secretariaat van de KHMW via secretaris@khmw.nl