AvePoint lanceert virtuele assistent ‘AVA’ voor Office 365

Den Haag, 3 december 2018 – AvePoint, leverancier van een back-up- en datamanagement-platform, introduceert AVA (AvePoint Virtual Assistant), zijn eerste AI-gedreven bot voor Office 365. Gebruikers van Office 365 die per ongeluk bestanden, documenten of e-mails verwijderen (of niet meer kunnen vinden) hoeven hierdoor voortaan geen contact meer op te nemen met de IT-afdeling. De AVA virtuele assistent is als gratis app beschikbaar in de Microsoft Teams Store.

Gebruikers van het populaire cloud collaboration platform Office 365 kunnen dankzij AVA voortaan via spraakherkenning verwijderde content te lokaliseren en te herstellen. In Microsoft Teams kan direct met de AVA virtuele assistent worden gechat, waarna deze automatisch een zoekopdracht uitvoert op basis van de rechten van de gebruiker in Exchange, Outlook en de prullenbak van OneDrive. Zo kan het gevraagde item worden hersteld.

Hylke van der Velde

Hylke van der Velde, Country Manager Netherlands bij AvePoint

Cloud Backup
Als AVA gekoppeld wordt met de Cloud Backup for Office 365-oplossing van AvePoint, kan de virtuele assistent ook content vinden die niet langer door de standaard back-upmogelijkheden van Office 365 bewaard wordt. Momenteel vertrouwen meer dan zes miljoen Office 365-gebruikers op AvePoint Cloud Backup voor het veilig beheren van hun gegevens in Microsoft Office 365- en Azure-datacenters wereldwijd.

“Met AVA versterken we de positie van AvePoint als de onbetwiste leider in Office 365 back-up,” zegt Hylke van der Velde, country manager van AvePoint in Nederland. “Wij waren de eerste partij met een complete SaaS-back-up oplossing voor Office 365, en de eerste die back-ups ondersteunt van bijzondere Office 365-workloads zoals Microsoft Teams. Nu zijn we ook de eerste met een intelligente chatbot voor eindgebruikers, waarmee ze op een gebruiksvriendelijke manier data kunnen herstellen. Zo blijft AvePoint innoveren om zijn klanten de beste bescherming voor Office 365-data te leveren, zakelijke gebruikers zelfredzaam te maken en de IT-afdeling minder te belasten.”

Beheerlast verlagen

Met AVA krijgen zakelijke gebruikers meer controle over hun gegevens in Office 365, waardoor cloud-operations en support-teams productiever kunnen zijn. AVA helpt gebruikers om alle content die ze nodig hebben snel te vinden, herstellen en gebruiken. IT-professionals hoeven hierdoor niet langer de identiteit van eindgebruikers te verifiëren, afdelingskostencentra te bepalen, of door Office 365-vuilnisbakken, back-up-indexen van externe leveranciers of en verschillende documentversies te graven om bepaalde content te lokaliseren.

AvePoint wil met de AVA virtuele assistent alle belangrijke talen ondersteunen met volledige NLP (natural language processing) mogelijkheden. Verder worden de mogelijkheden verder uitgebreid om de dienst met het volledige portfolio van oplossingen voor Office 365 te integreren. Dit omvat AvePoint Cloud Governance, dat door organisaties wordt gebruikt om de creatie en het levenscyclusbeheer van teams in Microsoft Teams te automatiseren.

Voor meer informatie over AVA en om haar in actie te zien: https://www.avepoint.com/products/cloud/backup/office-365

##

Over AvePoint
Meer dan 16.000 bedrijven en 6 miljoen SharePoint- en Office 365-gebruikers wereldwijd vertrouwen op AvePoint-software en -diensten voor datamigratie, backup, beveiliging en beheer van hun gegevens, zowel in de cloud, on-premises als in hybride omgevingen. AvePoint richt zich op operational governance, duurzame adoptie van enterprise collaboration, datamanagement en databescherming. De oplossingen van Avepoint worden gebruikt in diverse sectoren, van juridische, financiële en productiebedrijven tot zorginstanties, onderwijs, de maakindustrie, overheden en defensie. Het bedrijf is Microsoft Global ISV Partner, was viermaal Microsoft Partner of the Year, heeft zes keer de Inc. 500/5000 lijst gehaald, en kwam vijf keer voor in de Deloitte Technology Fast 500. AvePoint is opgericht in 2001, en heeft zijn hoofdkantoor in Jersey City, NJ. Voor meer informatie www.avepoint.com.