Laatste Persbericht

Line-up Emerce eDay bekend

VICE, OpenBazaar en andere frontrunners op podium eDay

Amsterdam, 24 augustus 2017 – Op donderdag 5 oktober maken ruim 2.000 leaders in digital en tech zich op voor alweer de dertiende editie van eDay georganiseerd door Emerce. Een sterke, internationale line-up met unieke sprekers waaronder VICE, Pinterest en Facebook, een venture programma, features, Scale Up Café en de uitreiking van de meest veelbelovende startup van Europa maken het de totale charge up voor frontrunners. Ook dit jaar zijn de Kromhouthallen in Amsterdam het decor voor Emerce eDay.

Een greep uit de line-up:
Mark Adams, VICE – over Merken bouwen in het content tijdperk
Wouter Sleijffers, Fnatic – over e-Sport
Scott Coleman, Pinterest – over Visual searching
Antonio Garcia-Martinez,Facebook – over zijn boek Chaos Monkeys
Galit Ariel, WondARlands – over Augmented reality
Kim Larsen, Casumo – over Heruitvinden van het online casino
Roman Kirsch, Lesara – over Hoe een belangrijke speler te worden in e-commerce
Joelle Frijters, Improve Digital – over Emerce Top 10 Europese startups 2017

Onder meer deze verhalen hoor je alleen op eDay:

Mark Adams, Head of Innovation bij VICE
Een loyaal publiek bouw je door het te voeden met sterke content. En door een cultuur te leiden, niet door een cultuur te volgen. VICE is uitgegroeid van punk magazine naar wat Forbes Magazine beschreef als: ‘The only true Unicorn of the Media world’. Gemotiveerd door de passie om merken en marketeers te verbinden aan een generatie nieuwe consumenten, laat Adams in zijn sessie op eDay zien hoe je content creëert die millennials zullen delen omdat ze ervoor kiezen en omdat ze er zelf volledig achter staan.

Scott Coleman, Head of International bij Pinterest
Visual searching is de nieuwe manier om mensen van inspiratie aan te zetten tot actie. De toekomst van search is dan ook drastisch aan het veranderen, voor consumenten en merken. Visual discovery gaat verder dan zoekgedrag via woorden, lijsten en links. Aspiraties worden omgezet in realiteit. Merken kunnen consumenten op een hele andere manier laten aanhaken. Coleman komt speciaal voor eDay over uit San Francisco. Bij Pinterest is hij verantwoordelijk voor het wereldwijde groei van het Pinterest-publiek en zorgt hij voor wereldwijde productstrategie, productactiviteiten, lokalisatie, marketing en content partnerships.

Galit Ariel, Digital Hippie, Wondarlands
Augmented Reality heeft de potentie om een ​​nieuw tijdperk in te leiden, waarin onze relaties met merken, content en technologie onze realiteit herdefiniëren. Ariel verkent de context en effecten van  augmented reality en de manier waarop de verspreiding ervan kernbegrippen als identiteit, privacy en maatschappij zal herdefiniëren.

Wat gaat AI nu echt voor ons betekenen? AI-panel
Met o.a. Jane Zavalishina, Chief Executive Officer bij Yandex Data Factory
Dat kunstmatige intelligentie (AI) onze toekomst zal beïnvloeden is inmiddels wel duidelijk, maar wat gaat er binnen onze dagelijkse business nu eigenlijk veranderen? In dit panel bespreken we belangrijke learnings van mensen in het veld. Hoe kan ik een chatbot voor KLM creëren, waardoor gebruikers de juiste locaties kunnen vinden in het buitenland? Hoe profiteren we van het gebruik van gegevens in verschillende industrieën en op verschillende serviceniveaus? Welke wetenschappelijke inzichten zullen het ontwerp in de nabije toekomst beïnvloeden? Je hoort het op eDay!

Locatie: Kromhouthallen, Amsterdam
Datum: 5 oktober 2017
Aanvang programma: 10:00 uur

Aanmelden
Het volledige programma en de aanmeldingslink is te vinden op: http://emerceeday.nl/

Over eDay en eWeek
eDay is onderdeel van Amsterdam eWeek en wordt georganiseerd door Emerce. Al dertien jaar biedt eDay de onmisbare jaarlijkse blik in de toekomst van online media, business & marketing. Amsterdam eWeek is met 25.000 bezoekers en 48 events op 25 locaties het grootste online business festival in de Benelux. Amsterdam eWeek is een initiatief van Emerce in nauwe samenwerking met participanten en sponsoren, waaronder ADNIGHT, B.Amsterdam, Bitcoin Wednesday, De Bicker, Glimworm Information Technology, IAB, Liferay, Pakhuis de Zwijger, Park Inn, The Next Gen, De Waag, Kromhouthal en Valtech. Voor meer informatie zie:  http://emerceeday.nl/ en http://www.amsterdameweek.com

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Interview aanvragen voor de pers:
Verschillende sprekers zijn beschikbaar voor een persinterview. Neem voor meer informatie contact op met Margreet Poolman via e-mail margreet@lubbersdejong.nl of telefonisch via 020 205 04 22.

Voor meer informatie voor de pers:
eDay
Hilde Doting
Product Manager Events
T 06 36323230
E hilde.doting@emerce.nl

Emerce
Saskia van Beveren
Marketing
T 06 15095166
E saskia.van.beveren@amsterdameweek.com

Lubbers De Jong
Margreet Poolman
T 020 2050422
E margreet@lubbersdejong.nl

Meer persberichten