Ebury logo

Ebury breidt aantal valuta’s uit tot 140

Uitbreiding in aanbod volgt op groei in Nederlandse markt

Amsterdam, 24 februari 2015 – Valutaspecialist Ebury maakt vandaag bekend het aantal beschikbare valuta’s te hebben uitgebreid naar 140. Alle aanvullende valuta’s vallen in de categorie ‘exotisch.’ Hierdoor kunnen de klanten van Ebury in meer landen met de lokale valuta betalen en het valutarisico van betalingen in buitenlandse valuta’s afdekken.

Onder de nieuwe valuta’s vallen de Antilliaanse gulden, Surinaamse dollar, Venezolaanse bolivar, Indonesische roepia, Zuid-Koreaanse won, Maleisische ringgit, Taiwanese dollar, Algerijnse dinar, Marokkaanse dirham en het Egyptische en Libanese pond.

De uitbreiding werd mogelijk gemaakt door een samenwerking met een nieuwe strategische partner. In 2014 boekte Ebury Nederland valutatransacties ter waarde van 210 miljoen dollar (185 miljoen euro). Dit volume verdubbelde ieder kwartaal. In minder dan een jaar groeide het Amsterdamse team van vier tot 25 mensen.

“Ebury is de enige financiële dienstverlener in Nederland die 140 verschillende valuta’s aan kan bieden. Betalen in de lokale valuta kan de relatie met een buitenlandse leverancier verbeteren en mogelijk besparingen opleveren. Wel is het belangrijk om het valutarisico goed af te dekken.” zegt Rob Adrichem, country manager Ebury Nederland.

Over Ebury Als gespecialiseerd financieel dienstverlener verbetert Ebury met maatproducten en marktkennis de concurrentiepositie van het internationaal opererende mkb. Ebury werkt door heel Europa samen met ruim 3.000 organisaties door hun financieringsmogelijkheden te verbeteren en met strategisch beheer van buitenlandse betalingen hun valutarisico’s te beperken. Ebury heeft binnen Europa voor ruim 6 miljoen euro aan handelskrediet verstrekt en de afgelopen 3 jaar valutatransacties uitgevoerd ter waarde van bijna 8 miljard euro. Vanuit haar kantoren in Londen, Madrid en Amsterdam biedt Ebury via haar onlineplatform en persoonlijke brokers toegang tot 140 valuta’s.

Als een door de Financial Conduct Authority gereguleerde betalingsinstelling is Ebury geautoriseerd om in Nederland op te treden als financieel dienstverlener. Dankzij de steun van de gerespecteerde investeerder 83North, kan Ebury in de nieuwste technologie investeren en cliënten wereldwijd toegang bieden tot Trade Finance en valutadiensten. Ebury behoort tot de door FinTechCity samengestelde top 50 van bedrijven die met financiële technologie de toekomst van de financiële sector bepalen.