Zyxel maakt cloudgebaseerd netwerkbeheer gratis beschikbaar

Nebula helpt kleine bedrijven de overstap naar cloudbeheer te maken door licentiekosten weg te nemen

Hoofddorp, 2 juli 2018 –  Zyxel, Your Networking Ally, introduceert gratis licenties voor zijn zakelijke Nebula-platform en neemt daarmee voor kleine bedrijven de drempel weg om toe te treden tot cloudgebaseerde netwerken.
De Nebula-familie met 16 onderdelen is geschikt om in elk zakelijk scenario te worden ingezet en groeit voortdurend.

Nebula werd in 2016 geïntroduceerd en is een 100% cloudgebaseerde netwerk- en beheeroplossing waarmee bedrade, draadloze en beveiligingsapparatuur centraal en op afstand kan worden beheerd met zero-touch provisioning vanaf één beeldscherm. De groeiende reeks compatibele apparaten omvat al zestien producten: acht AP’s, vijf switches en drie beveiligingsgateways.

“Na de lancering van Nebula zagen we dat vooral veel kleine bedrijven terughoudend bleven om de overstap te maken naar cloud-beheerde netwerkinfrastructuur”, zegt Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. “Ze vrezen dat ze naast de investering in nieuwe hardware ook elk jaar een hoge licentiefee moeten betalen om het te kunnen beheren.”

“De gratis licentie in combinatie met de betaalbare compatibele hardware verlaagt de drempel om in te stappen,” vervolgt hij. Hoewel gratis, is de licentie verre van basaal: hij wordt geleverd met een uitgebreide set management- en analysetools voor gebruik in het webbased Nebula Control Center (NCC), inclusief gedetailleerde analyses van traffic en gebruik en managementsettings voor de hele site.

Voor beheerders –  Managed Service Providers in het bijzonder – die meer controle en inzicht nodig hebben, is er de Professional Pack-licentie. Hiermee kunnen gebruikers de netwerktopologie bestuderen, meer samenvattingsrapporten bekijken en delen, en loggegevens wijzigen. Ook kunnen ze aanvragen voor technische ondersteuning rechtstreeks door het online NCC-team laten beantwoorden. Een uitgebreide reeks nieuwe geavanceerde functies, waaronder configuratie klonen en VPN-topologie, wordt in de komende maanden toegevoegd.

Een geoptimaliseerde interface voor eenvoudiger werken
De frisse uitstraling van de NCC begint al op de landingspagina waar gebruikers worden begroet met een eenvoudige aanmeldoptie, tweefactorauthenticatie voor meer gemoedsrust en een tutorial voor nieuwe gebruikers.

Eenmaal ingelogd, biedt de interface een cleane, gebruiksvriendelijke ervaring. Het nieuwe instellingsproces bevat een wizard om apparaten toe te voegen, snelle wifi-toegang voor gasten in te stellen en binnen enkele minuten het netwerk te beheren. Een gestroomlijnd nieuw AP-dashboard geeft in één oogopslag een overzicht van alle AP’s en draadloze clients.

Introductie van de Security Pack upgrade
Naast setup en management omvat de upgrade van Nebula ook een nieuw beveiligingspakket. Security Pack biedt triple-layer bescherming voor netwerken met een gratis 1-jarig abonnement voor nieuwe Nebula Security Gateway-gebruikers en gratis upgrades voor bestaande gebruikers van de gateway IDP-service.

IDP vormt de eerste pijler van het Security Pack. Het identificeert en isoleert proactief indringers en kan applicaties prioriteren, beperken en blokkeren om productiviteit te verhogen en misbruik van bandbreedte te voorkomen. Ten tweede is er content filtering met maatregelen zoals het uitfilteren van URL- en HTTPS-domeinen om zo toegang tot kwaadwillende en ongepaste sites te verhinderen. Tot slot fungeert zijn antivirus als een bunker tegen malware.

Eerder deze maand rolde Zyxel zijn nieuwste compatibele apparaat uit: de NWA1302-AC access point, de opvolger van de toevoeging  uit januari: de NSG200 security gateway.

Om de vernieuwde Nebula uit te proberen en voor meer informatie, bezoek de website: https://www.zyxel.com/nebula

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl