Skip to main content

Dit verhaal start met twee inspirerende uitspraken: “In deze tijd gaat het niet om survival of the fittest, maar survival of the quickest” en “Snelle kleine vissen eten tegenwoordig razendsnel grote vissen op.” Beide uitspraken zijn van Chris Hall, CEO van Bynder. Het onderstreept het gevoel dat het bereiken van groei en het neerzetten van een (wereldwijd) merk tegenwoordig anders moet omdat er plotseling een disruptieve speler kan opdoemen. Bynder lukte het om in slechts enkele jaren uit te groeien tot een wereldmerk met een uitstekende reputatie. Daarom gingen we met Chris in gesprek.

Wat is Next Level PR?

“Next Level PR gaat om durven veranderen, anders organiseren, het vertonen van pioniersgedrag en echt anders dan anderen willen zijn”, licht Chris toe. Zijn stelling is dat veel marketingafdelingen van bedrijven denken met pr bezig te zijn, terwijl de nieuwswaarde vaak zeer beperkt is. Bijvoorbeeld als het gaat om het lanceren van een product of dienst die niet onderscheidend is van concurrenten. Feitelijk is er dan geen toegevoegde waarde. “Innovaties leveren echte nieuwswaarde”, volgens Chris. Maar Next Level PR betekent meer…

Het gaat om actualiteit, maatschappelijke uitdagingen en mensen

De visie van Chris is dat je tegenwoordig geen pr moet doen om producten te verkopen, maar met jouw merk een snaar moet raken bij datgene wat actueel is. Op die manier identificeren klanten zich met jouw merk. Begrijpbare content helpt daarbij. Een aansprekend voorbeeld is dat Bynder tijdens de eerste week van de zomervakantie geen personeel toeliet op kantoor. Het resultaat was landelijke aandacht in diverse mediakanalen.

Een andere slimme manier, om een snaar te raken, is het onder de aandacht brengen van een breed gedragen maatschappelijke uitdaging. Ook waarderen potentiële klanten, door de overvloed aan content, vaker authentieke, meer menselijke verhalen. Conclusie: Minder zenden van wat je kan, maar vooral vertellen waarom je iets doet vanuit een menselijke waarde!

Communicatiekanalen op verschillende manieren gebruiken

Wat nog meer van belang is, bij het toepassen van Next Level PR, is om te begrijpen welke boodschappen wel of niet aanslaan. Alle kanalen hebben daarin hun eigen aanpak en de combinatie van al die ingrediënten helpt om een imago op te bouwen. “Soms zoeken we daarbij de grenzen op om te onderzoeken wat wel of niet werkt via bijvoorbeeld sociale media.” Dat is anders dan de traditionele pr, waar meestal besloten wordt om een boodschap op een identieke manier te verspreiden.

Over Bynder

Als leidende digital file management oplossing, helpt Bynder bedrijven eenvoudig content te maken, vinden en gebruiken. Meer dan 500.000 brand managers, marketeers en ontwerpers gebruiken Bynder’s brand portals om dagelijks wereldwijd samen te werken bij het maken en goedkeuren van marketingmateriaal. Branded content kan zo met één druk op de knop in omloop worden gebracht. Klanten van Bynder hebben een kortere time to market en zijn over de gehele linie verzekerd van merkconsistentie, omdat samenwerking binnen de organisatie veel eenvoudiger wordt. Bynder heeft kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Londen, Boston, Barcelona en Dubai.

“Top of mind word je pas als je begrijpt waar welke boodschap past. Dat is afhankelijk van de doelgroep en het gekozen communicatiekanaal. Lubbers De Jong orkestreert en distribueert de uitvoering hiervan, waardoor we mede dankzij Next Level PR en hun spot-on contacten zo’n sterke groei hebben kunnen realiseren”