Resello kiest Interxion als datacenterpartner voor Microsoft Azure Stack

INTERXION HOLDING (NYSE:INXN) Europees marktleider in carrier- en cloudneutrale colocatie datacenterdiensten, maakt bekend dat Resello, specialist in clouddiensten, Interxion heeft gekozen als datacenterpartner voor de Europese uitrol van Microsoft Azure Stack. Resellers kunnen met behulp van de Resello Cloud Marketplace schaalbaar en flexibel op Azure Stack gehoste clouddiensten aanbieden zonder dat ze daarbij hoeven te investeren in Azure Stack-technologie en met de best mogelijke colocatie en connectiviteit.

Waarom Azure Stack?
Azure Stack combineert alle voordelen van Microsoft’s publieke cloudplatform Azure met de beslotenheid van een eigen datacenteromgeving voor het veilig bewaren van gevoelige gegevens. Deze Azure Stacktechnologie sluit naadloos aan op Azure en biedt dezelfde gebruikersinterface waardoor implementaties op Azure Stack even gemakkelijk zijn als op Azure. Klanten kunnen nu kiezen waar hun applicaties draaien en waar hun data staat, hetzij op Azure Stack in hun eigen datacenter, hetzij in Microsofts publieke Azure cloud, dan wel in beide.

Resello en Interxion zijn uitstekend gepositioneerd om resellers te helpen het maximale uit Azure Stack te halen.

  • Qua kennis: Resello is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Stack. Het bedrijf behoort tot de selecte wereldwijde groep Microsoft Partners die meewerkten aan de lancering van Azure Stack en het is de eerste cloudmarketplace die een volledig werkende versie beschikbaar heeft.
  • Naadloos public/private: de beschikbaarheid van Azure en Azure Stack geeft bedrijven de mogelijkheid het beste van de publieke en de private cloud toe te passen in hun hybride strategie. Bovendien biedt Interxion Microsoft ExpressRoute aan via zijn Cloud Connectplatform. Deze afgeschermde verbinding naar Azure garandeert klanten goede prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid.
  • Keuzevrijheid in het plaatsen van data: data kan worden opgeborgen in elk van Interxion’s 45 uiterst moderne datacenters in 11 Europese landen. Dit geeft resellers met klanten in verschillende landen de nodige controle over de locatie van hun data, waarmee ze kunnen voldoen aan de verschillende ingewikkelde en steeds strengere regels die gelden voor privacy en data.

Pan-Europese expansie
‘Samenwerking met partners zoals Resello is de kern van Interxion’s strategie’, stelt Jelle-Frank van der Zwet, director Business Development bij Interxion. ‘Het vermogen om bedrijven en IT-serviceproviders te bedienen met bewezen oplossingen op basis van de beste technologie, is essentieel bij het versnellen van de digitale transformatie. We zijn er trots op dat Resello gaat samenwerken met Interxion.’

‘Interxion maakt het voor ons mogelijk om Azure Stack aan te bieden in hun datacenters door heel Europa waarmee we in verschillende landen voldoen aan de beschermingsregels voor data, mede dankzij de naadloze private verbinding van ExpressRoute’, aldus Resello-oprichter en CEO Valentijn Borstlap. ‘Maar bovenal heeft Interxion zich bewezen als een echte partner. Ze hebben enorm geholpen met het beschikbaar maken van Azure Stack op ons Reselloplatform door heel Europa.’

##

 

Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfkritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders en 21 internet exchanges bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Over Resello
Resello Cloud Marketplace biedt alles dat wederverkopers nodig hebben om succesvol zaken te doen in de cloud. Of hun focus nu ligt op managed services, hosting of domeinnamen of cloudoplossingen, ze profiteren allemaal van de grote verscheidenheid aan IT-oplossingen op onze Marketplace. Dit volledig geïntegreerde platform bied een herkenbaar storefront, back office, een ondersteunings- en facturatiesysteem klant-controlepanelen. Partners kunnen ook op Resello Cloud Marketplace komen met een krachtige API of via een maatwerk WHMCS-module.
Resello B.V. is onderdeel van Yourholdinggroep en levert ondersteuning aan internetprofessionals sinds 2001 met 150 medewerkers in Nederland, India en Rusland. Meer dan  15.000 wederverkopers in 150 landen gebruiken het platform voor het verkopen van IT-oplossingen. Voor meer informatie: https://www.resello.com/

Data blijft veilig binnen de landsgrenzen dankzij Yourhosting, Interxion en Microsoft Azure Stack

Grootste hostingprovider van Nederland en Europese datacenterprovider vinden elkaar in partnership

Amsterdam, 5 juli 2017Interxion, vooraanstaand leverancier van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten en hosting- en cloudservicesprovider Yourhosting kondigen vandaag een partnership aan. De grootste hostingprovider van Nederland gaat Azure Stack aanbieden vanuit Interxions nieuwste datacenter in Amsterdam: AMS8. Daardoor is de locatie van data gegarandeerd: gebruikers van een cloudconstructie met Azure Stack bij Yourhosting weten zeker dat hun data in Nederland staat en blijft.

Wat is Azure Stack?
Azure Stack brengt Microsofts publieke cloudplatform, en al zijn voordelen naar een eigen, fysieke en veilige datacenteromgeving. Azure Stack behoort tot het top segment aan Azure diensten en is net zo schaalbaar en flexibel als public Azure, maar voegt daar grip op de locatie van data aan toe. Daarmee geeft Azure Stack invulling aan de toenemende vraag naar veilige hybride cloudconstructies. Een hybride cloudconstructie biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid van de publieke cloud, met de mogelijkheid om data te verwerken in een Nederlands high-end datacenter. Die mogelijkheid is van belang vanwege de GDPR of andere wet- en regelgeving, security, compliance of soevereiniteit van de data. Het onderhouden van een hybride constructie kan echter complex en tijds- en kostenintensief zijn, mede omdat er twee platformen onderhouden moeten worden. Azure Stack biedt hiervoor de oplossing, omdat het gebruik maakt van hetzelfde platform als public Azure. Een combinatie van Azure Stack en public Azure biedt daardoor een hybride cloudconstructie in optima forma.

Expertise
Yourhosting is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Stack. Het bedrijf maakt onderdeel uit van een selecte groep van drie wereldwijde Microsoft Gold Partners die het platform mogen testen en evalueren. Vorig jaar was Yourhosting de eerste partij ter wereld die een technische demo kon geven. Daarnaast is Yourhosting het eerste Nederlandse bedrijf dat een volledig operationele constructie beschikbaar heeft.

Valentijn Borstlap, CEO en oprichter van Yourhosting: “We zijn met Interxion in zee gegaan omdat het een Nederlands bedrijf is. Gebruikers van Azure Stack zijn er op die manier niet alleen van verzekerd dat hun data in Nederland staat, maar ook nog onder de Nederlandse wet valt. Daarnaast biedt Interxion ExpressRoute, een directe, private verbinding naar de publieke Microsoft cloud. Hierdoor zijn alle ingrediënten aanwezig voor de best functionerende hybride cloudconstructie die de markt ooit gezien heeft.”

Managing Director Interxion Nederland, Michael van den Assem: “De mogelijkheid om enterprises en IT dienstverleners te kunnen voorzien van de beste oplossingen, die worden gebouwd met vooraanstaande technologie ligt aan de kern van wat ons drijft. Een partnership met Yourhosting sluit naadloos op die drijfveer aan. Samen met deze early adopter verwachten we de digitale transformatie van Nederland een enorme boost te gaan geven.”

Zelf ervaren
Naast een Experience Center op het hoofdkantoor van Yourhosting in Zwolle, is er ook in het Interxion datacenter een Azure Stack Experience Center opgericht. Hier kunnen geïnteresseerde partijen een hybride cloudconstuctie beta-testen. Daarnaast zijn beide partners aanwezig op de Microsoft Inspire conferentie in Washington DC van 9 tot en met 13 juli.

###

Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheid en continue beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

 

Over Yourhosting
Yourhosting is met hosting en clouddiensten voor 160.000 klanten de grootste provider van Nederland en kennispartner op het gebied van cloudhosting. Een deskundig en gedreven team van technologiespecialisten werkt 24 uur per dag aan de best mogelijke performance, uptime en support voor de IT-omgeving van klanten. Zij zijn bij Yourhosting verzekerd van een stabiele en veilige infrastructuur die hen optimaal laat profiteren van kostenbesparende en innovatieve cloudtechnologie. Yourhosting is Microsoft Gold Certified Partner en één van de exclusieve partijen die meewerkte aan de release van Azure Stack. Bedrijven die onder andere gebruik maken van de diensten van Yourhosting zijn PEC Zwolle, ING, Nuon en Monuta Holding. Yourhosting maakt onderdeel uit van Yourholding. Meer informatie: www.yourhosting.nl.

Razendsnelle verbinding tussen Oost-Europa en Amsterdam bij Interxion

Internationale netwerk service provider RETN plaatst Point of Presence in AMS7 datacenter

Schiphol-Rijk, 21 juni 2017Interxion, een toonaangevende Europese leverancier van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt vandaag aan dat RETN een Point of Presence (PoP) afneemt in een van de negen Nederlandse datacenters. Met deze overeenkomst zijn RETN’s diensten nu direct toegankelijk voor alle klanten van Interxion in de regio Amsterdam dankzij Interxion’s campusmodel.

RETN is een internationale netwerk service provider met een bijzonder sterke aanwezigheid in de Oost-Europa, de Baltische staten en GOS-landen. Het glasvezelnetwerk van RETN vormt een essentieel onderdeel van de Europese internetinfrastructuur. Dit netwerk omvat meer dan 29 landen en 3 continenten.

RETN heeft nu PoPs in zeven Interxion datacenters: in Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Stockholm, Wenen, Zürich, en nu ook in Amsterdam. De huidige uitbreiding is zowel een klantgerichte als een strategische keuze, aldus de CTO van RETN Ltd., Andrey Gazizov: “Vanwege zijn locatie vlakbij een van de best verbonden steden in Europa is het Interxion datacenter op Schiphol-Rijk de perfecte plek om ons netwerk in West-Europa mee uit te breiden. Vanuit technisch oogpunt is de Interxion faciliteit modern en de beveiliging van hoog niveau. De samenwerking met het Interxion team is aangenaam, en was zeer responsief gedurende de installatie van de PoP. Met het oog op de toekomst verwachten we een groot gedeelte van de bij Interxion aanwezige, levendige community van bedrijven te kunnen bedienen met een naadloze aansluiting op onze infrastructuur en dienstverlening. Dat is mogelijk dankzij het sterke campusmodel van de Nederlandse Interxion datacenters.”

Michel van den Assem, Managing Director Interxion Nederland: “Met de aanwezigheid van RETN op onze Schiphol-campus, versterken we onze connectiviteitspropositie met een indrukwekkend netwerk dat zich uitstrekt van Azië tot Noord-Amerika. Wat RETN’s netwerk bijzonder maakt is zijn unieke geografische dekkingsgebied. Met name in Oost-Europa en de Baltische staten is RETN sterk vertegenwoordigd. Dit betekent dat klanten die bijvoorbeeld flitshandel willen bedrijven op stock-exchange in Rusland, kunnen dat nu doen vanuit onze Nederlandse datacenters.”

 

Over RETN
RETN is een internationale netwerk service provider die een grote verscheidenheid aan diensten aanbiedt op zijn eigen fiber-optic netwerk. Tot de klanten behoren carriers, ISPs, enterprises, CDNs, overheidsorganisaties, hosting- en cloudproviders. RETN heeft meer dan 32.000 kilometer kabel binnen zijn Pan-Europese netwerk. Daarmee worden 29 landen in Europa, Azië en Noord-Amerika met elkaar verbonden. RETN heeft een nadrukkelijke aanwezigheid in de groeimarkten van Oost-Europa en Rusland. De RETN backbone (welke direct verbonden is met alle grote carrier-neutrale datacenters) is verantwoordelijk voor een groot gedeelte van het internationale verkeer verbonden regio’s. Het op DWDM gebaseerde netwerk is ontworpen in een ring-architectuur, en biedt meerdere lagen van redundantie. De unieke geografische voetafdruk van het netwerk levert meer dan 5 Tbps aan capaciteit over zijn vier primaire routes tussen het westen en Azië. Voor meer informatie en een overzicht van alle RETN PoPs kunt u terecht op www.retn.net.

Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheid en continue beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Interxion verovert Enterprise-markt met Senior Accountmanager Ronald Bakker

Amsterdam, 15 juni 2017 –  Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van Cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, heeft Ronald Bakker (49) aangesteld als Senior Accountmanager. Bakker heeft meer dan twintig jaar ervaring opgedaan bij grote technologiebedrijven als Dropbox, Microsoft en IBM en heeft zich gespecialiseerd in  de digitaliseringsvraagstukken van grote ondernemingen. Hij is bij uitstek de man om ondernemingen te adviseren over de fysieke locatie van hun data, met als brede insteek klanten te voorzien van  strategische inzichten op het gebied van Cloud en connectiviteit.  
Bakker neemt naast zijn achtergrond en werkervaring een uitgebreid netwerk mee naar de Nederlandse Interxion-organisatie. Hij wordt medeverantwoordelijk voor alle grote Enterprise-accounts. Ook bij Dropbox, Microsoft en IBM was hij verantwoordelijk voor grote klanten. Bakker krijgt vooral tot taak om het Enterprise-segment verder te doen groeien.

“Vrijwel alle grote Enterprises gebruiken de Cloud als vehikel voor hun digitale transformatie en maken gebruik van meerdere Cloud-omgevingen met een hybride infrastructuur als backbone van hun applicatielandschap. Goede connectiviteit en databeveiliging zijn hierdoor belangrijke thema’s voor de boardroom en een voorwaarde voor de innovatiekracht van een bedrijf. Interxion is met zijn excellente datacenterfaciliteiten en directe verbindingen met alle grote Cloud-omgevingen en carriers bij uitstek in staat om Enterprises te ondersteunen in het Cloudtijdperk. Voor mij is het geweldig inspirerend om onderdeel te zijn van zo’n dynamisch speelveld binnen een even dynamisch bedrijf”, aldus Ronald Bakker.

###

Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van Cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende Cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware Cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

NTT Communications breidt wereldwijd Tier-1 IP netwerk uit naar Interxion Science Park en Schiphol Campus

Een nieuw PoP brengt de connectiviteitsopties van NTT naar het nieuwste Nederlandse Interxion datacenter

Amsterdam, 29 mei 2017NTT communications (NTT Com), de data- en IP dienstverleningstak van NTT Group, heeft een PoP (Point of Presence) geopend in het Interxion Science Park datacenter en ontsluit tevens de Interxion Schiphol Campus. Met dit deze PoP in Amsterdam onderstreept NTT Com het strategisch belang van de Benelux in zijn Europese groeistrategie.

NTT Com levert consultancy-, architectuur- en IT-oplossingen over de hele wereld waarmee diverse multinationals worden bediend. Het bedrijf voorziet in een wereldwijd tier-one IP-netwerk, dat zich uitstrekt van Azië tot noord Amerika en Europa. De PoP bevindt zich in het voormalige Vancis-datacenter in het Amsterdam Science Park dat Interxion onlangs heeft overgenomen en heeft een directe verbinding met de Schiphol Campus. De  PoP brengt bovendien een verbinding tot stand met SURFsara en het Nationaal Instituut voor Subatomische Fysica (Nikhef). NTT Com heeft nu verspreid over Europa acht PoP’s in de datacenters van Interxion.

Interxion Science Park staat in het connectiviteitshart van Amsterdam, en biedt toegang tot meer dan 110 carriers en Internet Service Providers (ISPs), en een aantal prestigieuze kennisinstellingen, onderzoeksbedrijven, kennisintensieve multinationals en startups. Rene Verschoor, Country Manager Benelux & Nordics bij NTT licht toe: “NTT Com anticipeert op de vraag van gebruikers en ziet in het Amsterdam Science Park datacenter een eersteklas hub voor onderzoek, innovatie en ondernemerschap. We zijn blij zo’n levendige, vooraanstaande gemeenschap te kunnen ondersteunen met Tier-one internetdiensten voor carriers, internet-, mobiele- en cloudproviders.”

Michael van den Assem, Managing Director Interxion Nederland: “NTT is een van de grootste wereldwijd opererende netwerk- en telecomorganisaties. Met een eigen infrastructuur verbindt het bedrijf meer dan 96 landen en regio’s, en meer dan 140 datacenters wereldwijd. Dankzij dit PoP in ons Science Park datacenter kunnen al onze klanten kunnen nu nog eenvoudiger en sneller gebruik maken van de diensten van NTT. Tevens is er een koppeling naar de Interxion Schiphol Campus, zodat NTT nu ook daar direct haar diensten aanbiedt. Daardoor is Amsterdam niet alleen een gateway naar Europa, maar ook de oprit van de digitale snelweg naar Azië”.

NTT Com is dit jaar ook sponsor van MORE-IP, een netwerkevenement voor de internetbranche in Amsterdam. Dit wordt gehost door de AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), een van ’s werelds grootste connectiviteitshubs ter wereld. “Nederland speelt een strategische rol in de wereldwijde digitale infrastructuur, die zowel qua dichtheid als capaciteit groeit. Met deze uitbreiding levert NTT Com een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling hiervan, in zowel Nederland als over de hele wereld,” aldus Jesse Robbers, CCO van AMS-IX.

Over NTT
NTT levert consultancy-, architectuur-, veiligheids- en cloud-diensten om de informatie- en communicatietechnologie-omgevingen van bedrijven te optimaliseren. Deze diensten worden ondersteund door een wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, met onder meer het wereldwijde Tier-1 IP-netwerk en Arcstar Universal One. NTT Communications is een dochteronderneming van NTT Group (NYSE: NTT), de grootste datacenterdienstengroep ter wereld. NTT Group is gevestigd in 87 landen en regio’s heeft een totale jaaromzet van meer dan 95 miljard dollar. Het van oorsprong Japanse NTT is sinds enkele jaren actief in de Benelux.

Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheid en continue beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

DMP biedt Hybrid Cloud oplossing aan in samenwerking met Interxion en NetApp

Amsterdam, 26 april 2017 Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten maakt vandaag bekend dat het Nederlandse DataManagement Professionals (DMP) een hybrid cloud oplossing aanbiedt op basis van NetApp storage, vanuit de Nederlandse datacenters van Interxion.

Hybride
De DMP Hybrid Cloud maakt het mogelijk om in korte tijd een hybride datacenteroplossing te implementeren. Hierbij wordt vanuit de klantomgeving via een off-site data replicatie gebruik gemaakt van public of private rekenkracht. Op deze manier blijft de bedrijfsdata onder controle van de klant, maar heeft men tegelijkertijd toegang tot schaalbare rekenkracht voor wisselende workloads of Disaster Recovery.

“Gegevens van bedrijven worden steeds belangrijker en tegelijkertijd heeft men behoefte aan schaalbare en flexibele IT mogelijkheden. Een kosten effectieve oplossing moet dan ook gebruik kunnen maken van zowel het lokale datacenter als de mogelijkheden van de publieke of private cloud”, zegt Maurice Pastoor, Commercieel Directeur bij DMP. “Daarnaast hebben bedrijven te maken met pieken in de workload op storage en compute laag. Voor al deze IT-uitdagingen hebben we nu een oplossing door DMP Hybrid Cloud aan te bieden”, aldus Pastoor.

Drie-eenheid
DMP Hybrid Cloud geeft op basis van lokale NetApp storage en de pay-per-use mogelijkheden die NetApp vanuit de datacenters van Interxion aanbiedt, een oplossing die meebeweegt met de behoefte aan CPU of storage van de eindgebruiker. Zowel het beheer als de controle vinden in Nederland plaats. “De eindgebruiker houdt daardoor zelf de controle over de data en waar de data staat”, geeft Pastoor aan. Sven Schoenaerts, Managing Director Benelux Netapp vult hierop aan, “Bij het overwegen van een overstap naar de cloud worden organisaties met grote uitdagingen geconfronteerd. Eén aspect hiervan is dat data een zeker gewicht heeft en normaliter dus niet snel verplaatst kan worden. Het verplaatsen, openen, beschermen en opslaan van data is een belangrijk gegeven om rekening mee te houden. Een andere uitdaging is het behouden van controle over- en inzicht in de data, de locatie van de data en de exit strategie. In de DMP Hybrid Cloud draagt NetApp bij aan het ontzorgen van klanten, waardoor zij zich kunnen focussen op de business”.

Veilig
Voor de nieuwe dienst van DMP wordt daarnaast gebruikgemaakt van een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten: Interxion. Interxion bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen, waarvan 9 in Nederland. “DMP en haar klanten kunnen bouwen op een bewezen, solide fundering. De gezamenlijk expertise, ervaring en het brede aanbod aan connectiviteit van Interxion en NetApp zorgen dat DMP de mogelijkheid heeft DMP Hybrid Cloud per direct toe te voegen aan het DMP portfolio van Store, Protect en Manage diensten. Aangezien DMP ervoor heeft gekozen haar diensten aan te bieden vanuit een Nederlands state-of-the art datacenter, biedt dat alleen al in het licht van dataprivacy, security en wetgeving daaromtrent grote voordelen. Daarnaast zijn DMP en haar klanten dankzij Interxion Cloud Connect verzekerd van veilige, private en betrouwbare verbindingen naar verschillende cloud providers.”, aldus Michael van den Assem, Algemeen Directeur Interxion Nederland.

Over DMP
DataManagement Professionals B.V. (DMP) is, zoals de naam al aangeeft, een hoogwaardig kennisbedrijf op het gebied van datamanagement, met als speerpunt storageoplossingen in combinatie met de back-up- en archiveringssoftware van Commvault. DMP biedt storageoplossingen op basis van All-flash, hybride, hyper converged en Software-Defined. Daaromheen levert DMP diensten als support, consultancy en remote beheer om de combinatie van Commvault software en storage optimaal te laten samenwerken tot een betrouwbare storage-, back-up- en archiveringsoplossing. We StoreProtect and Manage your data. www.dm-p.com

Over NetApp
Wereldwijd rekenen toonaangevende organisaties op NetApp voor software, systemen en services waarmee ze data kunnen beheren en opslaan. We helpen klanten om de waarde van hun data in de cloud optimaal te benutten door gebruik te maken van onze datafabricstrategie, onze datamanagementexpertise, ons portfolio en ons ecosysteem. Kijk voor meer informatie op www.netapp.com/nl.

Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

 

Grootste zorgen over security van de public cloud

De beveiliging van de cloud baart zorgen, zo blijkt uit een peiling onder bezoekers van de World Hosting Days, uitgevoerd door Interxion en Amsio.

SCHIPHOL-RIJK, 3 april 2017 – Ieder jaar komt de cloud services- en internet infrastructuur -sector bijeen in Rust op de World Hosting Days, de grootste beurs van Europa voor deze branche. Met meer dan 120 presentaties, 200 exposanten en meer dan 6500 aanwezigen biedt de beurs inzicht in de laatste stand van zaken van de sector. Interxion (NYSE:INXN), Europees leverancier van carrier en cloud-neutrale datacenterdiensten peilt jaarlijks in samenwerking met managed- en cloudserviceprovider Amsio de aanwezigen. De meest opvallende resultaten:

Security als kopzorg
De grootste zorg bij de public cloud is de beveiliging, zo gaf een absolute meerderheid van 64 procent aan. Ook compliancy (25%) en het ontbreken van lokale ondersteuning (21%) vallen in de top drie van grootste zorgen over de public cloud. De mate waarin de publieke cloud aanpasbaar is  (16%) en de variabele kosten (13%) van de public cloud werden ook genoemd als zorgelijk, net als het ontbreken van maatoplossingen (13%).

Binnen de landsgrenzen
Zekerheid dat data zich binnen de landsgrenzen bevindt is voor een meerderheid van 59 procent van de ondervraagden belangrijk. Dit valt te verklaren door bijvoorbeeld de Brexit en Privacy Shield: bedrijven willen er zeker van zijn dat ze voldoen aan Europese wetgeving om hun klanten te kunnen bedienen.

Hostingsector
Een meerderheid van 24 procent van de ondervraagden ziet schaalbaarheid als het grootste verschil tussen de diensten van een lokale hostingprovider en de public cloud. Dat verklaart wellicht waarom 81 procent denkt dat de meeste hosting providers over drie jaar managed services gaan aanbieden op de public cloud. 76 procent van de ondervraagden ziet in de markt een consolidatie onder managed service providers, vergelijkbaar met de consolidatie die zich voltrekt bij shared hosting providers.

Datacenterselectie
De bezoekers werd ook gevraagd waar ze op letten bij het kiezen van een datacenter. Connectiviteit werd door 84 procent aangemerkt als bovengemiddeld belangrijk. Ook klantenservice is voor 74 procent van bovengemiddeld belang, evenals fysieke beveiliging voor 61 procent van de ondervraagden.

Profiel respondenten
De grootste groep, dertig procent van de respondenten, komt uit Duitsland. Ook Nederland is goed vertegenwoordigd met 24 procent. Tien procent van de respondenten is Amerikaans. Bijna de helft van de respondenten werkt bij een organisatie met meer dan 50 werknemers. De respondenten werken voornamelijk als Hosting Service provider (31%), Independent Software Vendor (23%) of Hardware provider (12%).

Over Interxion:
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Over Amsio:
Amsio biedt sinds ruim 15 jaar een breed scala aan managed- en cloud services voor het bedrijfsleven. Met meerdere gecertificeerde datacenters en eigen IP netwerk is Amsio uniek gepositioneerd om goede beheerde infrastructuur- en hybride cloud oplossingen te leveren. Amsio is ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en werkt met partners voor partijen als KLM, Heineken en TNT Post. Kijk voor meer informatie op www.amsio.com.

Interxion acquireert datacenter activiteiten van Vancis

 Amsterdam, 27 februari 2017 – Interxion Holding NV (NYSE: INXN), (“Interxion”), een toonaangevende Europese leverancier van carrier en cloud-neutrale datacenterdiensten, kondigt vandaag aan dat het de datacenter activiteiten heeft overgenomen van Vancis Holding BV, een vooraanstaande, onafhankelijke Nederlandse leverancier van colocatie, cloud en managed services opererend vanuit Amsterdam Science Park.

Het overgenomen datacenter ligt in het connectiviteitshart van Amsterdam, aangezien het de locatie is waar de Amsterdam Internet Exchange initieel werd opgericht. Daardoor is er een diverse community van connectivitietsproviders aanwezig.. Het overgenomen datacenter geeft toegang tot meer dan 100 carriers en Internet Service Providers (ISP’s) en verdubbelt het bestaande aantal carriers bij Interxion in Amsterdam. Klanten op zowel de campussen van Interxion Schiphol en Science Park hebben nu op een eenvoudige manier toegang tot de robuuste connectiviteitsopties van beide locaties, waaronder alle internationale top carriers, meer dan 40 ISP’s, alle grote internet exchanges en ’s werelds vooraanstaande cloud-platformen.

“Wereldwijd opererende bedrijven hebben vandaag de dag behoefte aan connectiviteit en een verscheidenheid aan cloud-platformen om te kunnen voldoen aan de dynamische vereisten van hun klanten en om waarde te creëren,” stelt David Ruberg, Chief Executive Officer van Interxion. “Interxion Science Park slaat een brug tussen onze campussen en de Amsterdamse connectiviteits-hub en verhoogt onze waarde propositie door het verdubbelen van onze carrier- en ISP-dichtheid in een van de belangrijkste connectiviteitsmarkten in Europa. Door het verbeteren van het aantal connectiviteits-, en cloud-opties die beschikbaar zijn in onze datacenters, hebben onze klanten meer mogelijkheden om waarde te creëren.”

De overgenomen faciliteit, die vanaf heden “Interxion Science Park” genoemd wordt, is een essentiële connectiviteits-hub voor klanten die Nederland en West Europa bedienen. Om en nabij driekwart van de 1800m2 aan serverruimte is benut, en er is in totaal 2.5 MW aan stroom voor klanten beschikbaar. Daarnaast heeft Interxion de mogelijkheid om de capaciteit op het huidige Science Park datacenter verder uit te breiden.

Vancis C&MS BV zal eigenaar blijven van zijn Cloud en Managed Services activiteiten en is een strategische samenwerking aangegaan met Interxion om de colocatie dienstverlening aan zijn klanten te kunnen blijven aanbieden.

Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 7 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Over Vancis C&MS BV
Vancis C&MS is een vooraanstaand en onafhankelijk geïntegreerd cloud & managed services bedrijf, met een brede klantenbase in Nederland en een sterke positie in het onderwijs, de gezondheidszorg en onderzoek sectoren. Met meer dan 100 werknemers biedt Vancis C&MS geïntegreerde high-availability mission-critical hosting- en managed services oplossingen op basis van flexibele en schaalbare hosting infrastructuur en levert het end-to-end klantoplossingen gebaseerd op diepgaande sectorkennis. Meer informatie kunt u vinden op www.vancis.nl.

Forward-looking statements 

This communication contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. There can be no assurance that such statements will prove to be accurate and actual results and future events could differ materially from those anticipated in such forward-looking statements. Factors that could cause actual results and future events to differ materially from Interxion’s expectations include, but are not limited to, the ability to integrate the acquisition, the difficulty of reducing operating expenses in the short term, the inability to utilise the capacity of newly planned data centres and data centre expansions, significant competition, the cost and supply of electrical power, data centre industry over-capacity, performance under service level agreements, certain other risks detailed herein and other risks described from time to time in Interxion’s filings with the United States Securities and Exchange Commission (the “SEC”).

Interxion does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this report.

Piet Sjoukes wordt nieuwe Director Sales & Marketing Interxion Nederland


Interxion
, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, heeft Piet Sjoukes (48) aangesteld als Director Sales & Marketing om verdere groei in Nederland te realiseren.

 Sjoukes heeft meer dan 20 jaar management- en saleservaring in de IT-sector. Hij werkte eerder onder andere bij Akamai, Ericsson, Dutchview en Capgemini. Hij heeft in het verleden veel met Interxion gewerkt en is met zijn brede achtergrond de ideale persoon om de sales- en marketingactiviteiten van Interxion tijdens de huidige groeifase te leiden. “Het is ontzettend interessant om voor een dynamisch bedrijf als Interxion te gaan werken,” vertelt Sjoukes. “De branche is de afgelopen jaren snel geprofessionaliseerd door de toegenomen afhankelijkheid van netwerk IT. Ook de rol van Interxion is sterk aan veranderen. Waren we vroeger vooral een plek om data op te slaan, tegenwoordig zijn onze datacenters meer connectiviteitscenters waar bedrijven hun eigen infrastructuur koppelen aan publieke en private clouds en verbinding met hun leveranciers en klanten maken.“

Connectiviteit
Er liggen voor Interxion volop kansen op de Nederlandse markt. “Meer en meer bedrijven hebben of overwegen een hybride IT-infrastructuur,” stelt Sjoukes. “Een deel van die infrastructuur beheren ze zelf om zo te kunnen voldoen aan Europese privacywetgeving en securitymaatregelen te kunnen afdwingen en garanderen. Anderzijds willen ze gebruik maken van IT-leveranciers als Amazon en Microsoft die schaalbare clouddiensten aanbieden. Voor Interxion liggen daar kansen. Wij faciliteren de plek waar beide werelden samenkomen en met elkaar kunnen connecteren op basis van de best mogelijke verbindingen.”

Digitale mainport
Ook internationaal liggen er groeimogelijkheden door de internationale aantrekkingskracht van Nederland. “De digitale mainport-functie die Nederland heeft is uniek in Europa. We hebben de beste verbindingen, hoogopgeleid personeel, lage energiekosten en de beste datacenterfaciliteiten. AMS-IX is bovendien een van de grootste internetknooppunt ter wereld. Vrijwel alle grote internationaal opererende bedrijven die zaken willen doen in Europa kijken naar datacenters uit de Amsterdam-regio voor het plaatsen van hun infrastructuur,” aldus Sjoukes. 

##

 

Over Interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 41 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 7 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

Interxion neemt ervaren B2B Marketing Officer Suzanne Kuijer aan

Amsterdam, 15 december 2016Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van carrier- en cloud-neutrale colocatie datacenterdiensten, heeft het marketingteam versterkt met Suzanne Kuijer.

In haar functie zal Kuijer verantwoordelijk worden voor het verder vergroten van de naamsbekendheid van Interxion, het ontwikkelen van creatieve digitale marketingcampagnes en het versterken van de band tussen de verschillende doelgroepen met uiteindelijke leadgeneratie als gevolg. Daarmee zal Kuijer bijdragen aan de groei van Interxion in Nederland.

Ervaren Marketeer
Kuijer brengt een schat aan relevante ervaring mee als voormalig Business Development Marketing Director van Havas Media Group in Madrid. De jaren daar voorafgaand heeft ze haar sporen verdiend in de IT wereld op het EMEA hoofdkantoor van hostingaanbieder Rackspace in Londen, in verschillende marketingmanagement-functies, verantwoordelijk voor zowel de internationale markten  en acquisitie-, als brand-marketing. Daarvoor was ze PR & B2C Marketing Manager bij het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen in Londen en heeft ze een marketingfunctie bekleed bij Duyvis. Kuijer studeerde Marketing (Bachelor of Science) en Sociologie (Master of Science) aan de VU Amsterdam.

Over haar nieuwe functie vertelt Kuijer: “Ik heb er enorm veel zin in. Datacenters staan aan de basis van de manier waarop de digitalisering van bedrijven plaatsvindt. De digitale economie is een steeds omvangrijker onderdeel van de wereldeconomie, en Nederland loopt voorop. Om onderdeel uit te maken van een bedrijf in het hart van die digitale economie en bij te dragen aan de groei, is erg leuk. Die bijdrage zal gestoeld zijn op een behoorlijke internationale IT- en marketingervaring. Ik heb nu al plannen voor een aantal campagnes waarvan ik weet dat ze gaan werken!”

Over interxion
Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 42 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 7 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Interxion Nederland
Willemijn Kevenaar
Telefoon: 06 118 75 828
E-mail: willemijnk@interxion.com
Twitter: @Interxion_NL