CoolProfs breidt team uit met drie nieuwe consultants

Oude Wetering, 20 april 2017 – IT-dienstverlener CoolProfs voegt een nieuwe consultant en twee junior consultants toe aan zijn team. De OutSystems Elite Partner ziet de vraag naar maatwerk IT-oplossingen hard groeien en breidt daarom uit. De nieuwe medewerkers, Anthony de Weever (57), Stephan Trapenberg (26) en Jilbert Ebrahimi (23) werken op projectbasis voor klanten van CoolProfs aan het ontwikkelen van bedrijfkristische maatwerk applicaties en adviseren hen daarbij over zaken als het applicatielandschap, architectuur en gebruiksvriendelijkheid (UX).

  

De drie nieuwe medewerkers hebben een IT-achtergrond en gingen direct zelfstandig aan de slag bij klanten van CoolProfs. Ze werken met het Rapid Application Development (RAD)-ontwikkelplatform OutSystems. Hiermee kunnen razendsnel kwalitatieve (mobiele) applicaties worden ontwikkeld.

De Weever is sinds 1985 actief in de IT. Hij was onder meer in dienst bij Sterling Software waar hij als presales consultant werkte met IEF, Composer en Cool:Gen. In 2000 ging De Weever als presales consultant EMEA aan de slag bij CRM-vendor Siebel Systems. Toen dit bedrijf in 2006 werd overgenomen door Oracle, ontwikkelde De Weever zich hier verder in zijn vakgebied. Volgens De Weever komt de ervaring die hij bij Oracle opdeed met onder meer integraties van CRM-systemen in verschillende sectoren, zoals telecom en finance, hem nu erg van pas bij CoolProfs: ‘Het cloudbased datamodelleren met OutSystems om applicaties te bouwen, is bekend terrein voor mij.’

Voor Trapenberg is dit zijn eerste baan na zijn opleiding Bedrijfskundige Informatica aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Trapenberg: ‘Ik ben heel blij dat ik voor mijn eerste werkervaring bij CoolProfs van start kan. Het is een hechte groep mensen bij wie ik me meteen thuis voelde en die me ook direct in staat stelden zelfstandig bij klanten aan de slag te gaan.’ Trapenberg werkt momenteel aan een applicatie voor het Rotterdamse vervoersbedrijf RET om informatie over de omgeving van haltes, zoals toegankelijkheid voor rolstoelen en straatmeubilair, inzichtelijk te maken in één systeem.

De Amsterdammer Ebrahimi volgde de opleiding IT Management – een van de zes stromingen van de opleiding Technische Informatica aan de Hogeschool van Amsterdam. ‘De combinatie van IT en business spreekt mij vooral aan, en bij CoolProfs komt dit uitstekend uit de verf.’ Voordat Ebrahimi bij CoolProfs startte, werkte hij bij hostingbedrijf SaaSplaza als End Customer/Partner Accountmanager.

CoolProfs-directeur Eric ten Harkel is blij met de nieuwe aanwinsten: ‘We zijn verheugd dat we deze drie collega’s bij onze organisatie mogen verwelkomen. Hun bevlogenheid en spirit passen uitstekend bij CoolProfs en versterken de nieuwe koers die we onlangs hebben ingezet.’

 

###

Over CoolProfs
Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij Rapid Application Development (RAD)-platforms, zoals OutSystems en CA Gen. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, Wasco, RET, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

Inspiratiedag CoolProfs in teken van Digitale Transformatie

Donderdag 6 april, Veerensmederij in Amersfoort

Oude Wetering, 15 maart 2017 – IT-dienstverlener CoolProfs houdt 6 april zijn jaarlijkse inspiratiedag CoolUp. Het evenement voor klanten en relaties draait ditmaal om het thema Digitale Transformatie. Welke nieuwe inzichten zijn nodig om klanten optimaal te blijven bedienen en te zorgen dat zij hun concurrenten nu en in de toekomst een stap voor  zijn?

CoolUp17 heeft plaats in de Veerensmederij in Amersfoort. “Een inspirerende omgeving die naadloos aansluit bij het thema van dit jaar. Meeveranderen met technologische ontwikkelingen is immers een uitdaging van alle tijden”, zegt Eric ten Harkel, algemeen directeur van CoolProfs. “Ondernemers staan nu meer dan ooit onder druk hun bedrijfsvoering te digitaliseren en vernieuwen. Tijdens CoolUp17 willen we hen inspireren om tot een toekomstbestendige transformatie te komen.”

Richard van Hooijdonk, trendwatcher en futurist, zal in zijn key-note de CoolUp-bezoekers meenemen naar een toekomst waarin leven, werken en ondernemen drastisch anders zijn. Nieuwe technologie heeft impact op alles wat we doen. Tijdens zijn inspirerende sessie toont Van Hooijdonk ons wat in het verschiet ligt.

Verder worden er op het evenement tal van prikkelende paralelsessies verzorgd. Zo delen onder meer fairtrade-certificeringsorganisatie UTZ, logistiek bedrijf Samskip en IT-partner van woningcorporaties WoningNet hun ervaringen met de uitvoering van innovatieve IT-projecten. Hoe stellen deze projecten hen in staat klantbeleving naar een hoger niveau te tillen?

Tijdens praktijkgerichte presentaties wordt uit de doeken gedaan hoe IT-projecten sneller en beter kunnen worden uitgevoerd. Aandacht voor product ownership is essentieel, maar hoe vul je die rol in en wie neemt deze op zich? Er moet daarbij gebruik worden gemaakt van de kennis en kunde die in huis is bij zowel de scrumteamleden als de rest van de organisatie. Ook de UX (gebruikerservaring) en het testen van IT-systemen komen aan bod.

Hands-on demonstraties van OutSystems 10 tonen de mogelijkheden van dit low-code ontwikkelplatform. Experts laten zien hoe je in no-time kwalitatieve native mobiele apps kunt modelleren, en meteen naar de app-store kunt brengen.

Ga naar de website van CoolProfs voor het gehele programma en om u in te schrijven. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

————–

Over CoolProfs

Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij Rapid Application Development (RAD)-platforms, zoals OutSystems en CA Gen. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, Wasco, RET, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

 

CoolProfs lanceert ‘Strategie 2019’ en nieuwe huisstijl


Oude Wetering, 14 februari 2017 – IT-dienstverlener CoolProfs presenteert zijn nieuwe bedrijfsstrategie en huisstijl. “We helpen onze klanten dagelijks bij hun transformatie naar een digitale bedrijfsvoering. Nu is het tijd om onze eigen toekomststrategie te formuleren en uit te dragen”, aldus CoolProfs-directeur Eric ten Harkel.

CoolProfs bouwt sinds zijn oprichting in 2000 innovatieve maatwerk IT-oplossingen. In de zomer van 2016 startte de dienstverlener met het herdefiniëren van zijn bedrijfsstrategie. In een traject van enkele maanden, waarbij creatieve en reflectieve input van medewerkers, MT-leden, klanten en partners centraal stond, formuleerde CoolProfs zijn nieuwe bedrijfsstrategie en kreeg de nieuwe huisstijl vorm.

Vorige week presenteerde CoolProfs zijn rebranding en bedrijfsidentiteit tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Spreng in Oude Wetering. CoolProfs’ Strategie 2019 kent de volgende speerpunten:

  • Nog meer focus op dienstverlening. Als ontwikkelaar van unieke, bedrijfskritische systemen lag dienstverlening al verankerd in de kernwaarden van CoolProfs. Dit wordt de komende jaren verder uitgebouwd waarbij zo’n 60% van de tijd en inspanning aan bouwen wordt besteed, en de overige 40% aan vergaande dienstverlening, zoals meedenken over softwareportfolio, en verantwoording dragen voor het IT-bouwtraject en -architectuur.
  • Versterken modelgedreven ontwikkeling. Sinds de start houdt CoolProfs zich al bezig met Modelgedreven Applicatie-ontwikkeling. Eerst met ontwikkelplatform CA Gen en nu al jaren als de grootste OutSystems partner. Deze trend wordt doorgezet en versterkt.
  • Nieuwe samenwerkingen. Door met specialistische aanbieders te werken zal de kwaliteit van CoolProfs’ dienstverlening naar een hoger niveau worden getild. Hierdoor komt er meer focus te liggen op gebruiksgemak (UX), en gebeurt het testen van de software voortaan modelgedreven en in verre mate geautomatiseerd. Het Rapid Application Delivery (RAD) platform van OutSystems leent zich uitstekend voor deze geavanceerde technologieën.

Kernwaarden in nieuwe huisstijl

Aansluitend op Strategie 2019 heeft CoolProfs een volledige rebranding doorgevoerd. Daarbij zijn het logo, de huisstijl en de pay-off geherformuleerd. “Belangrijk is dat de kernwaarden van ons bedrijf vertegenwoordigd zijn: persoonlijk, plezier, betrokken, assertief en creatief. Je ziet in het nieuwe logo de 3-eenheid van zakendoen, focus op mensen, en liefde voor techniek mooi verbeeld. De punt staat voor daadkracht”, legt Ten Harkel uit. De nieuwe pay-off vat de bedrijfskwaliteiten kernachtig samen: Rapid. Development. Partner.

Ten Harkel: “Ik ben erg te spreken over onze nieuwe uitstraling. Met Strategie 2019 helpen we onze klanten zelfverzekerd naar 2019 en verder.”

——–

Over CoolProfs

Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij Rapid Application Development (RAD)-platforms, zoals OutSystems en CA Gen. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, Wasco, RET, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

Hoge resolutie beeldmateriaal is op aanvraag beschikbaar.

COOLProfs stelt Marco Burggraaff aan als senior consultant

Oude Wetering 21 november 2016 – IT-dienstverlener COOLProfs heeft onlangs Marco Burggraaff aangesteld als senior consultant. Burggraaff (47) heeft zo’n 25 jaar ervaring in systeemontwikkelingstrajecten. Deze uitgebreide ervaring stelt COOLProfs in staat zijn klanten nog beter van dienst te zijn bij het ontwikkelen van baanbrekende nieuwe softwaresystemen.

De afgelopen negen jaar werkte Burggraaff bij Devoteam als senior consultant. In deze functie heeft hij onder andere voor de Gemeente Den Haag verschillende projecten begeleid. Zo was hij project manager bij de ontwikkeling en implementatie Marco Burggraaff COOLProfsvan een marktadministratiesysteem voor de Gemeente Den Haag. Tijdens de ontwikkeling van dit systeem – dit jaar genomineerd voor een Computable Award ICT-project van het Jaar bij de Overheid – werkte Burggraaff intensief samen met COOLProfs.

“Deze samenwerking verliep erg prettig, vandaar dat we met elkaar in gesprek gingen”, vertelt Burggraaff. “COOLProfs’ toewijding voor de Agile werkwijze spreekt me erg aan, en het is leuk met het ontwikkelplatform van OutSystems te werken. Fantastisch om zo snel kwalitatieve bedrijfsapplicaties te kunnen ontwikkelen.”

Volgens Eric ten Harkel, algemeen directeur van COOLProfs, is de versterking door Burggraaff erg welkom. “COOLProfs groeit ontzettend hard. Het is dan prettig om iemand aan boord te hebben met zoveel relevante projectmanagementervaring als Marco. Hij gaat onze klanten helpen bij het ontwikkelen en implementeren van kwalitatieve maatwerksystemen waarmee ze hun klanttevredenheid tot nieuwe hoogten zullen stuwen en concurrenten mijlen ver achter zich laten.”

COOLProfs stelde eerder dit jaar Camilla Ramberg en Rob Engler aan als sales consultants en nam vier junior consultants in dienst.

###

Over COOLProfs

COOLProfs is specialist in het bouwen van innovatieve bedrijfskritische informatiesystemen op maat. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het systeem voor kredietverlening bij ABN AMRO Bank, het klant-portaal voor G4S, Reizigersinformatie voor de RET en HTM, diverse applicaties voor de Gemeente Den Haag en de totale e-commerce omgeving voor Wasco. COOLProfs onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat en waarbij in nauwe samenwerking met de klant het gewenste resultaat wordt gerealiseerd. Door een unieke modelgedreven ontwikkel- en beheeromgeving haalt COOLProfs een hoge productiviteit en is zij in staat binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget op te leveren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van COOLProfs’ Architected Agile-aanpak. Kijk voor meer informatie op www.COOLProfs.nl.

COOLProfs breidt team uit met vier junior consultants

Oude Wetering, 7 november 2016 – IT-dienstverlener COOLProfs breidt zijn team uit met vier junior consultants. Ugur Ay (28), Alexander Druif (25), Koen Kallenberg (25) en René van Hasselt (46) zijn recentelijk gestart bij COOLProfs als junior consultant. In deze functie werken ze op projectbasis bij en met klanten van COOLProfs aan het ontwikkelen van bedrijfskritische maatwerk-applicaties.

De vier nieuwe COOLProfs-consultants hebben geen achtergrond in IT-ontwikkeling. Ze konden dankzij hun sterke affiniteit met software en de laagdrempeligheid van het low code-ontwikkelplatform waar COOLProfs mee werkt (OutSystems) in korte tijd worden opgeleid tot Associate Developer, en gaan nu aan de slag als software-ontwikkelaar.

Van Hasselt was hiervoor ondernemer en runde een groothandel in verwarmingsartikelen. Kallenberg was webredacteur bij de Wageningen Universiteit en kort daarvoor afgestudeerd in Milieuwetenschappen aan diezelfde universiteit. Ay is afgestudeerd Industrieel Ontwerper aan de TU Enschede en Druif rondde onlangs zijn opleiding Commerciële Economie af.

Intuïtief en modulair ontwikkelen

De vier junior consultants hebben altijd al interesse in IT gehad, maar zagen op tegen de technische kant van software ontwikkelen en code schrijven. Door te werken met OutSystems is die drempel weggenomen. “Het OutSystems-ontwikkelplatform werkt modulair en intuïtief, zodat je snel aan de slag kunt. Het programmeren staat hierdoor niet in de weg van het oplossen van een probleem. Maar bovenal is het ook gewoon leuk om met dit systeem te spelen”, vertelt Kallenberg.

Ook Van Hasselt, die ruime werkervaring in de verwarmingsbranche had opgebouwd, koos voor COOLProfs vanwege de innovatieve uitdagingen die de organisatie biedt: “Ik ben jarenlang ondernemer geweest, maar wilde dat niet tot aan mijn pensioen blijven. De keuze voor COOLProfs is een goede geweest: ik heb de stap gemaakt van een traditionele omgeving naar een bedrijf waar de focus geheel op vernieuwen en veranderen ligt.”

COOLProfs-directeur Eric ten Harkel is blij met de uitbreiding van het consultants-team. “De vraag naar kwalitatieve maatwerksystemen die ook nog eens snel opgeleverd kunnen worden, neemt sterk toe. Dat zien we terug in onze orderboeken. We zijn dan ook verheugd deze groep enthousiaste nieuwe ontwikkelaars aan ons te kunnen binden. COOLProfs is continu op zoek naar aanstormend talent om ons team te versterken.” Mede om deze reden geeft COOLProfs een serie gastcolleges aan Hogeschool Windesheim.

 

###

Over COOLProfs

COOLProfs is specialist in het bouwen van innovatieve bedrijfskritische informatiesystemen op maat. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het systeem voor kredietverlening bij ABN AMRO Bank, het klant-portaal voor G4S, Reizigersinformatie voor de RET en HTM, diverse applicaties voor de Gemeente Den Haag en de totale e-commerce omgeving voor Wasco. COOLProfs onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat en waarbij in nauwe samenwerking met de klant het gewenste resultaat wordt gerealiseerd. Door een unieke modelgedreven ontwikkel- en beheeromgeving haalt COOLProfs een hoge productiviteit en is zij in staat binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget op te leveren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van COOLProfs’ Architected Agile-aanpak. Kijk voor meer informatie op www.COOLProfs.nl.

 

CIO’s huiverig voor invoeren innovatieve ontwikkelmethode

Oude Wetering, 31 oktober 2016 – Het merendeel van de Nederlandse CIO’s en IT-managers ziet de toegevoegde waarde in van continuous delivery, maar is nog huiverig deze nieuwe manier van software-ontwikkeling in te voeren. Dat blijkt uit een rondvraag van IT-dienstverlener COOLProfs en consultancybureau KPMG onder tientallen CIO’s en IT-managers.

Continuous delivery is een logisch vervolg op de Agile werkwijze, met als grootste verschil dat de software in kleine stukken in een paar dagen tijd wordt ontwikkeld en opgeleverd. Voorheen werden stukken software in een aantal weken ontwikkeld, en het systeem of de release pas na maanden van testen en aanpassen in één keer live gezet. Bij continuous delivery wordt er dagelijks nieuwe software ingecheckt voor een continue integratie. Het testen gebeurt volledig geautomatiseerd.

Bij continuous delivery kunnen IT-teams autonoom software klaar zetten en eventueel ook direct live zetten. Nieuwe software wordt hierdoor zodra het ontwikkeld is te gelde gemaakt door het bedrijf, en organisaties die op deze manier werken, zijn continu innoverend bezig.

 

Vier grote struikelblokken

Veel CIO’s en IT-managers erkennen de voordelen van deze nieuwe manier van werken, maar zien ook veel beren op de weg, waardoor ze niet daadwerkelijk de stap durven te zetten. Uit de rondvraag van COOLProfs en KPMG kwam naar voren dat CIO’s vier grote struikelblokken zien:

  • Ten eerste vrezen ze dat, doordat ontwikkelteams zelf verantwoordelijk zijn voor het testen, en ze de software zelf naar productie brengen, er te veel fouten zullen worden gemaakt.
  • Ook zijn ze bang dat bedrijfskritische systemen mogelijk plat komen te liggen of beschadigd raken.
  • Veel CIO’s vrezen verder dat hun toeleveranciers, klanten of partners niet achter deze ingrijpende verandering in werkwijze zullen staan.
  • Tot slot verwachten ze dat er onvoldoende draagvlak of kundigheid is onder het personeel om de verandering naar continuous delivery succesvol uit te kunnen voeren.

“Om daadwerkelijk de stap naar continuous delivery te kunnen maken, moet er aan een aantal belangrijke voorwaarden worden voldaan”, zegt Jos van Brummelen, manager KPMG Technology Advisory. “Zo is een zeer hoge mate van automatisering van de IT – ontwikkeling, testen en operations – een vereiste. Verder is het belangrijk dat de bedrijfscultuur aansluit bij het continu en onafgebroken innoveren. Ontwikkelaars, testers en operators moeten kunnen werken in autonome teams die doordrongen zijn van kwaliteit, en die vooral ook plezier beleven aan het continu innoveren.”

Joachim Vandecasteele, CTO van COOLProfs, erkent dat het een ingrijpende keuze is. “De stap naar continuous delivery is niet alleen van invloed op alle medewerkers van het bedrijf, maar ook op toegepaste IT-architectuur om consistent betrouwbare software op te kunnen leveren die geautomatiseerd te testen is én die goed onderhoudbaar blijft. Neemt niet weg dat organisaties die nu de stap durven te zetten, direct de vruchten plukken van de nieuwe software die ze ontwikkelen. Zij vinden zichzelf iedere dag opnieuw uit en zijn continu aan het innoveren. Op die manier laten ze hun concurrentie mijlenver achter zich.”

Volgens COOLProfs en KPMG is de stap naar continuous delivery voor bijna alle bedrijven haalbaar. Organisaties die overwegen deze nieuwe manier van werken in te voeren, kunnen bij hen terecht voor advies en ondersteuning.

COOLProfs is genomineerd voor een Computable Award voor ‘ICT-project van het jaar bij de overheid’.

###

Over COOLProfs

COOLProfs is specialist in het bouwen van innovatieve bedrijfskritische informatiesystemen op maat. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het systeem voor kredietverlening bij ABN AMRO Bank, het klant-portaal voor G4S, Reizigersinformatie voor de RET en HTM, diverse applicaties voor de Gemeente Den Haag en de totale e-commerce omgeving voor Wasco. COOLProfs onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat en waarbij in nauwe samenwerking met de klant het gewenste resultaat wordt gerealiseerd. Door een unieke modelgedreven ontwikkel- en beheeromgeving haalt COOLProfs een hoge productiviteit en is zij in staat binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget op te leveren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van COOLProfs’ Architected Agile-aanpak. Kijk voor meer informatie op www.COOLProfs.nl.

COOLProfs en WoningNet belichten co-sourcing bij digitale transformatie

Oude Wetering, 30 september 2016 – IT-dienstverlener COOLProfs en WoningNet werpen nieuw licht op co-sourcing bij applicatie-ontwikkeling. Dit doen ze tijdens een gezamenlijke Business Innovator-sessie op NextStep Benelux. Het congres NextStep wordt jaarlijks georganiseerd door OutSystems, leverancier van het gelijknamige Rapid Application Delivery (RAD) platform.  

WoningNet, het shared service center voor woningcorporaties op het gebied van woonruimtebemiddeling, en COOLProfs ontwikkelen samen een nieuw, toekomstbestendig woonruimtebemiddelingsysteem, dat de schakel vormt tussen woningzoekenden en woningcorporaties in verschillende regio’s in Nederland. Ze ontwikkelen  het systeem  op basis van een Agile en Scrum ontwikkelingsaanpak in een co-sourcing constructie. Tijdens NextStep laten de partijen zien wat dit precies inhoudt, wat de uitdagingen en valkuilen zijn en hoe dit proces WoningNet in korte tijd helpt een werkelijke digitale transformatie door te maken.

Bij een co-sourcing aanpak van een project is succes een gezamenlijke verantwoordelijkheid, legt Luuc van der Meer, directeur bij COOLProfs uit. “Het is een heel andere manier van werken dan de traditionele werkwijze, waarbij eenzijdig een systeem wordt ontwikkeld en opgeleverd op basis van vooraf gedefinieerde specificaties in een fixed price-model. Door middel van co-sourcing komen de opdrachtgever, WoningNet, en wij als ervaren applicatie-ontwikkelaar met OutSystems gezamenlijk tot een innovatieve, passende en toekomstbestendige oplossing die het bedrijf helpt op hoge snelheid de stap te maken naar een moderne innovatieve digitale business.”

Door de samenwerking is de IT-afdeling van WoningNet klaar voor de toekomst, vertelt Justus Temme, directeur bij WoningNet: “Samen met COOLProfs werken we aan een flexibele oplossing die we snel kunnen doorontwikkelen om aan de toekomstige klantwens en veranderende wet- en regelgeving te blijven voldoen.”

Over NextStep Benelux 2016
NextStep Benelux is een jaarlijks terugkerend evenement dat OutSystems organiseert voor CIO’s, partners en IT-professionals. Deze editie staat in het teken van het versnellen van de digitale transformatie. NextStep Benelux vindt plaats op 12 oktober in NBC Nieuwegein. Het evenement, waarbij  COOLProfs en WoningNet een Business Innovators-sessie verzorgen, start om 9 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.OutSystems.com/NextStep.

Camilla Ramberg versterkt salesteam van COOLProfs

Oude Wetering, 22 september 2016 – IT-dienstverlener COOLProfs heeft Camilla Ramberg (37) per 1 september aangesteld als senior sales consultant. Ramberg houdt zich in haar nieuwe functie bezig met acquireren van nieuwe klanten en projecten. COOLProfs ontwikkelt innovatieve maatwerkapplicaties met het Rapid Application Delivery (RAD) platform van OutSystems.

camilla-rambergRamberg heeft ruime saleservaring in de IT-branche. Ze werkte hiervoor bij software- en consultancybureau Rally Software, waar ze als major account manager verantwoordelijk was voor sales in de Benelux. Daarvoor werkte ze als salesmanager bij Webex, onderdeel van Cisco Systems.

Ramberg: “Veel bedrijven hebben tegenwoordig niet alleen behoefte aan innovatieve software, maar willen ook hun interne IT-activiteiten toekomstbestendig maken en opschalen naar agile. COOLProfs helpt hen hierbij door het leveren van software op maat, maar denkt ook sterk met de klant mee en bouwt zo partnerships op voor de lange termijn. De behoefte aan RAD – en de vraag naar diensten van COOLProfs – groeit en dat maakt dit een interessante periode om bij deze organisatie van start te gaan. Verder is COOLProfs een heel prettig bedrijf om voor te werken, erg persoonsgericht.”

COOLProfs maakt een sterke groei door. Eerder werd Rob Engler aangesteld als sales consultant bij het bedrijf.

###

Over COOLProfs

COOLProfs is specialist in het bouwen van innovatieve bedrijfskritische informatiesystemen op maat. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het systeem voor kredietverlening bij ABN AMRO Bank, het klant-portaal voor G4S, Reizigersinformatie voor de RET en HTM, diverse applicaties voor de Gemeente Den Haag en de totale e-commerce omgeving voor Wasco. COOLProfs onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat en waarbij in nauwe samenwerking met de klant het gewenste resultaat wordt gerealiseerd. Door een unieke modelgedreven ontwikkel- en beheeromgeving haalt COOLProfs een hoge productiviteit en is zij in staat binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget op te leveren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van COOLProfs’ Architected Agile-aanpak. Kijk voor meer informatie op www.COOLProfs.nl.

Ervaren sales consultant Rob Engler naar COOLProfs

Oude Wetering, 14 juli 2016 – IT-dienstverlener COOLProfs heeft Rob Engler (54) in dienst genomen als sales consultant. Hij gaat zich in hoofdzaak richten op het binnenhalen van nieuwe opdrachtgevers en projecten voor het ontwikkelen van innovatieve maatwerkapplicaties met OutSystems.

Engler heeft in het verleden tal van commerciële- en managementfuncties vervuld bij met name IT- en technologiebedrijven. Zo is hij onder meer salesmanager geweest bij Exact, wereldwijd voorloper in business software in de cloud, sales en marketing manager bij Qics, ontwikkelaar van plannings-, urenregistratie- en facturatie-oplossingen, en directeur van Synaxion, een ICT-bedrijf gespecialiseerd in Monitoring & Business Intelligence. Voor zijn overstap naar COOLProfs was hij CIO van het door hemzelf opgerichte Certimark, een bedrijf gespecialiseerd in het kwalificeren en certificeren van garantieservice en garantievoorwaarden.

 

Meer maatwerkapplicaties
COOLProfs had behoefte aan uitbreiding van de salescapaciteit doordat het de vraag naar maatwerkapplicaties fors heeft zien toenemen. Bedrijven en overheidsorganisaties zetten in op digitale transformatie van hun bedrijfsvoering. Om die reden investeren ze in mobiele- en webapplicaties waarmee ze de business in staat stellen om efficiëntie- en productiviteitsverbeteringen en return on investment te

COOLProfs - Rob Engler

COOLProfs – Rob Engler

realiseren.

Engler: ‘Steeds meer organisaties focussen op het strategisch toepassen van informatie, het realiseren van nieuwe businessmodellen en het verbeteren van het contact met de klant. Om voordeel te behalen uit data en rondom de klant nieuwe dienstverlening te realiseren, is een innovatieslag vereist die alleen met flexibele maatwerkapplicaties optimaal kan worden ondersteund. Het realiseren van een omnichannel-strategie kan alleen succesvol zijn als er in een hoog tempo innovatieve applicaties worden ontwikkeld die deze strategie kunnen ondersteunen. Uiteraard op een wijze dat zoveel mogelijk aansluit bij de bestaande IT-infrastructuur. Wij helpen onze opdrachtgevers bij het snel ontwikkelen van maatwerkapplicaties die een uitstekende functionaliteit combineren met een geweldige gebruikerservaring.’

Keuze met verstand en gevoel
Engler weet waar hij over praat: ‘Ik heb in mijn functie als CIO van Certimark kennisgemaakt met COOLProfs. Het voelt daarom nu sowieso als een warm bad. Maar in die hoedanigheid als opdrachtgever heb ik ervaren dat de consultants van COOLProfs echt verstand hebben van softwareontwikkeling. Dit doen ze vanuit een diepgaande branchekennis, waarbij ze optreden als betrokken partner van de opdrachtgever. Ik vind het mooi dat ik die zelfde consultants nu aan de voorkant kan representeren bij andere organisaties.’

###

Over COOLProfs

COOLProfs is specialist in het bouwen van innovatieve bedrijfskritische informatiesystemen op maat. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het systeem voor kredietverlening bij ABN AMRO Bank, het klant-portaal voor G4S, Reizigersinformatie voor de RET en HTM, diverse applicaties voor de Gemeente Den Haag en de totale e-commerce omgeving voor Wasco. COOLProfs onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat en waarbij in nauwe samenwerking met de klant het gewenste resultaat wordt gerealiseerd. Door een unieke modelgedreven ontwikkel- en beheeromgeving haalt COOLProfs een hoge productiviteit en is zij in staat binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget op te leveren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van COOLProfs’ Architected Agile-aanpak. Kijk voor meer informatie op www.COOLProfs.nl.

WoningNet ontwikkelt nieuw woonruimtebemiddelingsysteem met OutSystems en COOLProfs

Oude Wetering – 1 juli, WoningNet kiest voor de ontwikkeling van een nieuw woonruimtebemiddelingsysteem voor OutSystems en COOLProfs. De bemiddelaar tussen woningcorporaties en woningzoekenden wil een modern systeem tegen lage exploitatiekosten, dat in alle betrokken regio’s aansluit op de bestaande processen. OutSystems levert hiervoor het platform en COOLProfs gaat via een agile werkwijze aan de slag voor de ontwikkeling en implementatie.

 WoningNet is de schakel tussen woningzoekenden en woningcorporaties in verschillende regio’s, waaronder Amsterdam, Utrecht en Groningen. Daarnaast bemiddelt de organisatie ook tussen huurders en verhuurders in de vrije sector. Het woonruimtebemiddelingsysteem dat WoningNet hiervoor gebruikt, is aan vernieuwing toe. ‘We willen een flexibele oplossing met duidelijke parameters, die we aan al onze klanten kunnen aanbieden in plaats van verschillende maatwerksystemen,’ stelt Justus Temme, directeur bij WoningNet. ‘Daarnaast is het van belang dat we snel en flexibel kunnen doorontwikkelen om aan de klantwens en veranderende wet- en regelgeving te kunnen voldoen.’

Toekomstbestendig platform
Na een selectieprocedure en een geslaagde proof of concept is voor het Samenwerking WoningNet, COOLProfs en OutSystemsplatform van OutSystems gekozen. ‘De keuze van Woningnet voor OutSystems staat niet op zichzelf. Organisaties in allerlei branches zijn momenteel bezig met hun digitale transformatie en zoeken naar de juiste middelen om hen hierbij te helpen. Het Rapid Application Delivery-platform van OutSystems stelt Woningnet in staat hun applicatieontwikkeling aanmerkelijk te versnellen en zorgt er bovendien voor dat applicaties makkelijk aan te passen en te onderhouden zijn. Hierdoor kan Woningnet de stap naar een moderne en innovatieve digitale business in hoge snelheid maken,’ aldus Willem van Enter, algemeen directeur bij OutSystems Nederland.

Co-sourcing
COOLProfs ontwikkelt en implementeert met WoningNet het nieuwe woonruimtebemiddelingsysteem via co-sourcing. Dit betekent dat COOLProfs niet alleen consultants levert voor een specifiek onderdeel, maar betrokken is bij het gehele project. ‘WoningNet wil klaar zijn voor de toekomst, het implementeren van een nieuw systeem is daar een onderdeel van. Samen met Woningnet ontwikkelen wij dit systeem via de agile- en scrum-methode, waarbij succes een gezamenlijke verantwoordelijkheid is geworden. Dit is een heel andere manier van werken dan het realiseren van een systeem op basis van gedefinieerde specificaties  in een fixed price-model of het risicoloos leveren van handjes op basis van ‘uren voor een tarief’. Het is een vernieuwende manier van werken, waar we samen tot een innovatieve oplossing zulllen komen,’ zegt Luuc van der Meer, directeur bij COOLProfs.

###

Over OutSystems
Klanten van OutSystems faciliteren en stimuleren innovatie door snel flexibele enterprise web- en mobiele applicaties op te leveren. Het OutSystems Platform stelt IT-organisaties in staat om in een korter tijdbestek en met minder kosten innovatieve businessoplossingen op te leveren en het aantal change requests sterk te reduceren. Het OutSystems Platform is het enige applicatieplatform voor de ontwikkeling van Java- en .Net applicaties dat beschikbaar is als cloud-, lokale en hybride oplossing en dat gebruikmaakt van volledig automatische DevOps-ondersteuning. Het OutSystems Platform is inmiddels meer dan 36.000 maal geïnstalleerd in 22 sectoren en 24 landen en wordt ondersteund door een actieve community van meer dan 6.000 ontwikkelaars. Meer informatie kunt u vinden op www.outsystems.com en u kunt OutSystems volgen op Twitter via @OutSystems.

Over COOLProfs
COOLProfs is specialist in het bouwen van innovatieve bedrijfskritische informatiesystemen op maat. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het systeem voor kredietverlening bij ABN AMRO Bank, het klant-portaal voor G4S, Reizigersinformatie voor de RET en HTM, diverse applicaties voor de Gemeente Den Haag en de totale e-commerce omgeving voor Wasco. COOLProfs onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat en waarbij in nauwe samenwerking met de klant het gewenste resultaat wordt gerealiseerd. Door een unieke modelgedreven ontwikkel- en beheeromgeving haalt COOLProfs een hoge productiviteit en is zij in staat binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget op te leveren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van COOLProfs’ Architected Agile-aanpak. Kijk voor meer informatie op www.COOLProfs.nl.