CoolProfs lanceert OutSystems traineeship ontwikkeld door YoungCapital

Oude Wetering, 27 februari 2019 – Rapid development partner CoolProfs is een samenwerking aangegaan met YoungCapital voor het trainen en werven van junior consultants. Eric ten Harkel, algemeen directeur van CoolProfs, en Maurice Peeters, Director Professionals & Academy bij YoungCapital, hebben onlangs hierover een contract gesloten.

Een speciaal aangesteld recruitmentteam van YoungCapital richt zich op het werven van mogelijke kandidaten met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. De focus ligt hierbij primair op analytisch vermogen, communicatievaardigheden en affiniteit met IT. Na een eerste sollicitatiefase bij YoungCapital – bestaande o.a. uit gesprekken over intrinsieke motivatie en een assessment –, worden de kandidaten aan CoolProfs voorgedragen voor sollicitatiegesprekken. Wanneer er een match is, kan de kandidaat deelnemen aan het OutSystems traineeship.

Dit unieke traineeship heeft YoungCapital speciaal voor CoolProfs ontwikkeld om kandidaten klaar te stomen voor een carrière als OutSystems Developer. OutSystems is een zogenoemd low-code ontwikkelplatform. Anders dan traditionele programmeertalen, zoals bijvoorbeeld Java, C++ of C#, hoeven softwareontwikkelaars met OutSystems vrijwel geen code te schrijven, maar kunnen ze een applicatie modelleren met ‘blokken’ voorgeschreven code. Software ontwikkelen gaat zo veel sneller en is minder complex en foutgevoelig.

Het acht weken durende traineeship bevat een theoretisch en een praktijkgedeelte, waarbij naast het werken met OutSystems, ook de Agile/Scrum werkwijze aan bod komt. De trainees gaan aan de slag met een praktijkcasus waar ze een eindpresentatie over geven. Wanneer ze het traineeship succesvol hebben doorlopen, zijn ze in het bezit van een Scrum certificaat en hebben ze het officiële OutSystems Associate certificaat behaald. De kandidaten kunnen dan direct bij CoolProfs aan de slag.

“We zijn erg blij de handen ineen te kunnen slaan met YoungCapital”, zegt Ten Harkel. “Zij hebben veel ervaring met IT-recruitment en gaan voortvarend te werk. YoungCapital heeft goed geluisterd naar onze wensen en ambities en kwamen met deze unieke oplossing. Het OutSystems traineeship van YoungCapital zorgt voor een aanzienlijke verkorting van ons on-boarding proces en brengt onze wens om te groeien naar een personeelsbestand van meer dan 100 gecertificeerde OutSystems consultants, binnen handbereik.”

“CoolProfs heeft helder voor ogen wat ze zoeken in hun kandidaat consultants”, vertelt Peeters. “De nadruk ligt daarbij niet op harde ontwikkel-skills, maar op analytische en communicatieve vaardigheden. De kandidaatprofielen zijn heel breed. Het opzetten van een specifiek OutSystems traineeprogramma was voor ons een logische stap. Wij merken dat de vraag naar low-code, en met name OutSystems, in opkomst is bij zowel bedrijven als sollicitanten. Daarnaast leggen wij ons steeds meer toe op projectgebaseerde samenwerkingen, gericht op de behoefte van de klant, en minder op koude recruitment en detachering. We zijn verheugd en vereerd dat we op deze manier met CoolProfs mogen samenwerken en hen mogen helpen verder te groeien en organisatiedoelen te verwezenlijken.”

Het eerste OutSystems traineeship van YoungCapital gaat op 1 april van start met vijf trainees.

Maurice Peeters, YoungCapital, en Eric ten Harkel, CoolProfs.

###

Over CoolProfs
Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij het low-code platform, OutSystems. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

Over YoungCapital

YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. De recruitmentspecialist ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.

CoolProfs benoemt Boesjra Saboerali tot Junior Consultant OutSystems Developer

Oude Wetering, 14 februari 2019 – Rapid development partner CoolProfs heeft een nieuw lid aan zijn snel groeiende team toegevoegd. Boesjra Saboerali (25) is deze maand bij de IT-dienstverlener van start gegaan als Junior Consultant OutSystems Developer. Ze is de vijfde junior consultant die CoolProfs in korte tijd heeft aangenomen.

Boesjra haalde in 2018 haar Bachelor of Science in Forensisch Onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze was Trainee DevOps Engineer bij recruitmentbureau YoungCapital Professionals en behaalde daar de certificaten DevOps Fundamentals en Professional Scrum Master I. Via YoungCapital kwam Boesjra bij CoolProfs terecht.

Eric ten Harkel, algemeen directeur en medeoprichter van CoolProfs: “Met haar achtergrond in forensisch onderzoek heeft Boesjra een vlijmscherp analytisch vermogen wat een waardevolle kwaliteit is in ons vakgebied. Ik voorzie een glansrijke carrière in softwareontwikkeling voor Boesjra en ben verheugd dat ze die bij CoolProfs wil starten. Met Boesjra als vijfde nieuwe aanwinst in korte tijd groeit ons Junior Consultants leger gestaag door en geven we invulling aan onze strategie: dé speler zijn in Rapid Development met OutSystems.”

“De combinatie van een rol als consultant en modelleren met het softwareplatform van OutSystems spreekt mij erg aan”, vertelt Boesjra. “Ik houd van variërend werk en dat heb ik in deze functie zeker gevonden. CoolProfs geeft me de kans me verder te ontwikkelen en mijn kennis en kunde van het vakgebied te vergroten. De leuke en gezellige collega’s zijn daarbij een kers op de taart.”

###

Over CoolProfs

Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij het low-code platform, OutSystems. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

CoolProfs breidt uit met 4 nieuwe junior consultants

Oude Wetering, 25 januari 2019 – De organisatie van CoolProfs groeit snel. De rapid development partner heeft deze maand vier nieuwe junior OutSystems consultants in dienst genomen. Na een periode van onboarding – waarbij ze ook OutSystems trainingen volgen – zullen deze nieuwe medewerkers plaatsnemen in de scrumteams bij klanten van CoolProfs. Daar bouwen ze aan en adviseren ze over innovatieve, zakelijke kernapplicaties.

De nieuwe CoolProfs zijn:

 • Brian de Bruijn, 26 jaar, afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool in Integrale Veiligheidskunde. Tijdens zijn afstuderen werkte Brian als onderzoeker bij Gemeente Rotterdam op de afdeling Directie Veiligheid. Brian volgde een traineeship Java programmeren en kwam via Young Capital bij CoolProfs terecht. “CoolProfs is een laagdrempelige organisatie met veel persoonlijke aandacht en waar je vanaf dag één bij lopende zaken betrokken wordt.”

 

 • Edwin Kaptein, 30 jaar, MSc Molecular Cell Biology aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Vanuit zijn interesse voor programmeren en IT besloot Edwin een traineeship in deze richting te volgen en kwam zo in aanraking met CoolProfs. “Vanaf het eerste moment merkte ik al dat CoolProfs het goed voor elkaar heeft. Naast dat er professioneel en hard gewerkt wordt, is het een heel open en gezellige organisatie.”

 

 • Sander Katier, 21 jaar, heeft de opleiding Business IT & Management aan de Hogeschool van Utrecht genoten. Via recruitmenbureau Team Rockstars kwam Sander bij CoolProfs terecht.
  “Wat mij aansprak was de relaxte sfeer tijdens de sollicitatiegesprekken en de focus op mij als persoon en mijn verwachtingen van CoolProfs. Ook het belang van werken met OutSystems vind ik prettig.”

 

 • Mickel Stoffer, 37 jaar, werkte voor zijn aanstelling bij CoolProfs 12 jaar op de financiële administratie bij autodealer A-Point Groep in Amsterdam. Daarvoor volgde Mickel de opleiding MBO Technische Informatica. “Ik maakte kennis met OutSystems en was meteen geïnteresseerd in de mogelijkheden die het biedt. Bij CoolProfs werken mensen met veel kennis, passie en de nodige dosis humor.”

Eric ten Harkel, algemeen directeur en medeoprichter van CoolProfs: “De vraag groeit naar bedrijfsapplicaties die met OutSystems gebouwd zijn, en dat merken we bij CoolProfs. De komst van deze vier ‘jonkies’ onderbouwt onze strategie: Dé speler zijn in Rapid Development met OutSystems als trots speerpunt. Ik ben erg blij met deze nieuwe junior consultants. Het zijn stuk voor stuk gedreven, sociale en ambitieuze mannen waar wij en onze klanten mooie dingen van kunnen verwachten.”

Op de foto v.l.n.r: Sander Katier, Mickel Stoffer, Brian de Bruijn, Edwin Kaptein

###

Over CoolProfs
Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij het low-code platform, OutSystems. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

CoolProfs benoemt Arthur Haine tot senior consultant

Oude Wetering, 21 januari 2019 – Rapid development partner CoolProfs heeft Arthur Haine (50) aangesteld als senior consultant. Haine gaat klanten adviseren over de ontwikkeling van zakelijke kern-applicaties met low-code ontwikkelplatform OutSystems.

Haine heeft meer dan 18 jaar ervaring in complexe webomgevingen. Voor zijn aanstelling bij CoolProfs was Haine werkzaam bij CMS- en webdevelopmentbedrijf Seneca waar hij verschillende rollen heeft vervuld zoals senior consultant, (technisch) projectleider en servicemanager. Verder werkte Haine in het verleden onder andere bij Imtech ICT.

Arthur Haine: “Het vertalen van klantwensen naar oplossingen gaat mij goed af en ik bevind mij het liefst op het snijvlak van techniek, business en communicatie. Ik ben erg enthousiast over OutSystems en de ontwikkelmogelijkheden die het biedt. Het is een zeer krachtig platform waar je snel mee aan de slag kunt. Ik heb gekozen voor CoolProfs om nog dichter bij het primair proces van de klant te kunnen opereren. Daarnaast is CoolProfs een ontzettend gezellig en sociaal bedrijf waar samenwerking en collegialiteit centraal staan.”

Eric ten Harkel, algemeen directeur en medeoprichter van CoolProfs: “Het verheugt me Arthur als senior consultant aan ons te kunnen verbinden. Arthur heeft veel relevante ervaring met complexe omgevingen en het begeleiden en adviseren van klanten. Met zijn brede technische kennis, communicatieve vaardigheden en klantgerichte houding past Arthur uitstekend bij de kernwaarden van CoolProfs. Hij is een waardevolle aanvulling voor ons team.”

###

Over CoolProfs
Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij het low-code platform, OutSystems. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip, Rijk Zwaan en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

CoolProfs maakt DevOps compleet met Cool Data Mover

CoolProfs lanceert de vernieuwde Cool Data Mover, een tool waarmee data eenvoudig van en naar verschillende OutSystems-omgevingen kan worden overgezet. De Rapid Development Partner neemt hiermee de worsteling omtrent de tijdrovende processen van data-overdracht onder handen. Met de tool wordt de import en export van data tussen de verschillende omgevingen op zowel de PaaS, On Premise en hybride platforminstallaties geautomatiseerd en waar nodig AVG compliant gemaakt.
 
Volgens Eric ten Harkel, directeur bij CoolProfs, beantwoordt de dienst aan een belangrijke behoefte in de markt. “Data is overal nodig. Niet alleen om systeemtesten uit te voeren, maar ook om productiefouten te reproduceren, nieuwe applicaties te demonstreren en om eindgebruikers te trainen. Je hebt applicatiedata nodig in elke omgeving van de deployment pijplijn. Aangezien men in niet-productie omgevingen die juiste data vaak mist, moeten testers en gebruikers deze keer op keer handmatig invoeren. De Cool Data Mover lost dit tijdrovende probleem op, waardoor developers zich weer kunnen richten op wat belangrijk is.”
 
Snellere productietijd

DevOps kan niet zonder de juiste (test)data, blijkt uit onderzoek van Gartner. Het kan een tijdrovende klus zijn om alle juiste gegevens op de juiste plek te krijgen. “Bij de uitrol van nieuwe producten kan de Cool Data Mover dus weken productietijd schelen,” stelt Ten Harkel. “Stel dat je een nieuwe app hebt gebouwd in OutSystems, en in de praktijktest kom je wat bugs tegen. Vaak lukt het niet om die bugs vervolgens in de optimalisatiefase te reproduceren, omdat niet alle correcte data voorhanden is. Die moet handmatig worden ingeladen, wat niet alleen tijdrovend is, maar ook de kans op fouten en onnodige vertraging vergroot. Met de Cool Data Mover regel je de import en export van zulke data met één druk op de knop. En dat geheel in lijn met de richtlijnen van de AVG – waar nodig zelfs met geanonimiseerde data.”

Voordelen Cool Data Mover:
 • Sluit direct aan op het OutSystems metamodel
 • Eenvoudig applicatie-datasets definiëren om te stagen
 • Eén klik om data te exporteren, importeren en verwijderen
 • Automatische validatie en check op dataconsistentie
 • Filters om subsets van productiedata te exporteren
 • Anonimiseert je data dus ook AVG compliant
Meer weten? Bekijk dan de animatie of klik hier voor meer informatie.
###
 
Over CoolProfs
Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens agile- en scrummethoden en gebruikt daarbij het low-code platform, OutSystems. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

CoolProfs benoemt business-analist tot IT-consultant

Oude Wetering, 4 september 2018 – Rapid development partner CoolProfs heeft Erik Zonneveld (31) aangesteld als IT-consultant. Zonneveld zal zich, naast de gangbare ontwikkelwerkzaamheden van een OutSystems-consultant, toeleggen op het strategisch en organisatorisch adviseren van klanten. Deze focus op business-analyse sluit aan bij CoolProf’s eerder geformuleerde ‘Strategie 2019’.

Voor zijn aanstelling bij CoolProfs werkte Zonneveld ruim zes jaar bij ABN Amro IT International als Business Analyst. In die rol was hij onder meer betrokken bij de ontwikkeling van een applicatie voor betalingsverkeer voor buitenlandse klanten, hield hij zich bezig met asset management en was hij product owner bij de ontwikkeling van applicaties. Zonneveld studeerde Finance aan de VU in Amsterdam en Publieke Economie aan de Universiteit Utrecht.

“De kernwaarden van CoolProfs – kwaliteit, snelheid en plezier – spreken mij erg aan”, vertelt Zonneveld. “De focus op kwaliteit en meedenken met de klant is erg van deze tijd. Daarnaast speelt de menselijke factor bij CoolProfs ook een grote rol, wat natuurlijk prettig werken is.”

Eric ten Harkel, algemeen directeur en medeoprichter van CoolProfs: “Ik ben erg blij met Erik in ons team. Hij neemt waardevolle ervaring met zich mee vanuit het klantperspectief, ofwel ‘de andere kant van de tafel’. Collega’s als Erik kunnen ons echt verder helpen in onze ambitie om strategisch partner te zijn van onze klanten.”

Zonneveld is op 1 augustus gestart bij CoolProfs en heeft de training voor OutSystems Associate Web Developer al met succes afgerond.

Over CoolProfs
Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens agile- en scrummethoden en gebruikt daarbij het low-code platform, OutSystems. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

CoolProfs verbindt zich als Platinum Sponsor aan OutSystems NextStep Benelux

Oude Wetering, 15 juni 2018 – CoolProfs maakt bekend Platinum Sponsor te zijn van het OutSystems evenement NextStep Benelux 2018. De IT-dienstverlener ziet hierin de uitgelezen kans om zich te profileren als grootste en belangrijkste OutSystems partner van Nederland.

CoolProfs is OutSystems partner van het eerste uur, vertelt Eric ten Harkel, directeur en medeoprichter van het bedrijf: “We hebben alle ontwikkelingen van OutSystems en zijn low-code platform van dichtbij meegemaakt. Van de marktintroductie van de vroege versies en de revolutionaire productrelease die mobile app development mogelijk maakte tot de erkenningen door Gartner en Forrester en recentelijk de miljoeneninvestering van de financieringsinstituten KKR en Goldman Sachs. Met het innovatieve platform van OutSystems wisten wij de afgelopen jaren tientallen voorbeelden van digitale transformatie te realiseren bij onze tevreden klanten. NextStep is het ideale podium om daar ruchtbaarheid aan te geven.”

De Benelux editie van NextStep is jaar op jaar gegroeid en is dit jaar voor het eerst een tweedaags event. Gast keynote speaker is Jeremy White, hoofdredacteur van Wired Magazine. OutSystems CEO Paulo Rosado zal aanwezig zijn en de laatste, baanbrekende platformrelease presenteren. Ook worden de jaarlijkse Innovation Awards uitgereikt. CoolProfs zal nadrukkelijk aanwezig zijn op het evenement en zijn kunnen als OutSystems Elite Partner demonstreren.

NextStep Benelux vindt plaats op 8 en 9 oktober 2018 in het Taets Art and Event Park nabij Amsterdam. Reguliere toegangskaarten kosten €250,-, maar er is een gelimiteerd aantal gratis toegangskaarten beschikbaar via CoolProfs. Vul het contactformulier in om hier aanspraak op te maken.

CoolProfs won tijdens NextStep 2017 de OutSystems Champion Award.

###

Over CoolProfs

Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij Rapid Application Development (RAD)-platforms, zoals OutSystems en CA Gen. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, Wasco, RET, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

CoolProfs verrijkt team met nieuwe junior consultant

Oude Wetering, 2 mei 2018 – Rapid development partner CoolProfs stelt Tom van Bavel (27) aan als junior consultant. De talentvolle twintiger gaat zich vooral bezighouden met het ontwikkelen van bedrijfskritische maatwerkapplicaties en IT-advies.

Tom van Bavel (27 jaar) is alweer de 65ste nieuwe collega van het snelgroeiende IT-bedrijf uit Oude Wetering. CoolProfs is OutSystems Elite Partner en werkt op projectbasis voor een grote verscheidenheid aan klanten, zowel profit als non-profit organisaties.

Na het afronden van het gymnasium met het profiel Natuur, Gezondheid en Techniek aan het Alberdingk Thijm College in Hilversum heeft Van Bavel de bachelor Biomedische Wetenschappen gestudeerd (en afgerond) in Leiden. Tijdens zijn studie merkte hij echter dat zijn interesse vooral uitging naar het oplossen van IT-vraagstukken. Met nevenfuncties en bijbaantjes in zijn studententijd heeft Van Bavel veel ervaring opgedaan in het luisteren naar en adviseren van verschillende partijen. Dit komt hem nu van pas bij zijn functie als junior consultant bij CoolProfs.

Bij CoolProfs kan hij zijn hart ophalen. Van Bavel gaat zich tijdens zijn eerste project onder andere bezighouden met de gevolgen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bij CoolProfs. Na een aantal maanden zal hij ook teams bij klanten versterken. Van Bavel: “Ik verheug me erop bij m’n eerste klant aan de slag te gaan en een team van collega’s aan te vullen.”

CoolProfs-directeur Eric ten Harkel: “We zijn heel blij met Tom. Hij is het voorbeeld van het type consultants dat wij graag in dienst nemen: groot analytisch vermogen, betrokken, nieuwsgierig en gedreven.”

Van Bavel maakt voor het ontwikkelen van applicaties gebruik van het low-code platform OutSystems. Hiermee kunnen razendsnel kwalitatieve (mobiele) applicaties worden ontwikkeld. Het voordeel van werken met dit low-code ontwikkelplatform is volgens Van Bavel dat je niet kunt verzanden in de details zoals je dat bij gewoon programmeren nog weleens kunt hebben. Daardoor werkt het efficiënter en sneller.

###

Over CoolProfs
Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij het low-code platform OutSystems. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

Hoge resolutie beeldmateriaal is op aanvraag beschikbaar.

Hogeschool Windesheim benoemt CoolProfs tot Senior Partner HBO-ICT

Oude Wetering, 10 april 2018 – Hogeschool Windesheim uit Zwolle heeft IT-dienstverlener CoolProfs benoemd tot Senior Partner HBO-ICT vanwege de structurele bijdrage die het bedrijf levert voor het verrijken en verbeteren van het onderwijs van Windesheim. CoolProfs kreeg hiervoor een partnership-tegeltje uitgereikt.

Binnen het vakgebied HBO-ICT onderhoudt Hogeschool Windesheim een samenwerking met honderden organisaties uit het werkveld. CoolProfs is één van deze bedrijven en levert als zodanig sinds 2016 op structurele basis bijdrages in de vorm van het geven van gastcolleges over onder andere low-code applicatieontwikkeling.

Sikke Visser, docent Business IT&Management bij Windesheim: “We zijn erg te spreken over de manier waarop CoolProfs structureel en op aanstekelijke wijze een bijdrage levert aan praktijkgericht onderwijs in het semester Business Process Management.”

Eric ten Harkel, directeur en oprichter van CoolProfs: “We zijn vanzelfsprekend erg blij met deze erkenning van Windesheim. Het is inspirerend om op deze manier bij te kunnen dragen aan het beroepsonderwijs en leuk om met jonge mensen in contact te zijn.”

Als dank voor de bijzondere en doorlopende inzet mag CoolProfs zich Windesheim Senior Partner HBO-ICT noemen. Het bedrijf kreeg naast het tegeltje een vermelding op de Windesheim ‘Wall of Fame’ die een prominente plaats heeft in het hogeschoolgebouw in Zwolle.

CoolProfs zet zich op uiteenlopende manieren in voor kennisoverdracht. Zo vindt deze week ook zijn event CoolUp plaats waar verschillende partijen hun licht laten schijnen over het thema ‘Digital Experience’, waaronder CoolProfs-klanten RijkZwaan en Stedin, low-code leverancier OutSystems, en futuroloog en key-note speaker Kristian Esser. CoolUp2018 vindt plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

++++

Over CoolProfs

Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij Rapid Application Development (RAD)-platforms, zoals OutSystems en CA Gen. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, Wasco, RET, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.

CoolProfs organiseert CoolUp2018 over Digital Experience

Oude Wetering, 20 maart 2018 – Op donderdag 12 april vindt CoolUp2018 plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Met een inspirerend programma rond het thema Digital Experience zal organisator CoolProfs de digitale transformatie van verschillende kanten belichten.

CoolProfs organiseert ieder jaar een inspirerende dag voor klanten en relaties, CoolUp, vol innovaties, interessante sprekers en verhalen uit de praktijk. Dit jaar gaat de IT-dienstverlener in op het fenomeen dat alles en iedereen digital lijkt te gaan. Maar wat betekent dat concreet? Hoe kun je zelf een Digital Experience creëren en hoe kan het gebruik van low-code platform OutSystems daarbij helpen?

Keynote spreker en inspirator Kristian Esser neemt de deelnemers mee in de toekomst van digitale ontwikkelingen en belicht wat deze zullen betekenen in hun eigen leven, zowel zakelijk als privé.
In de parallel tracks komen nog meer interessante sprekers aan het woord:

 • Transportbedrijf Samskip laat zien hoe UX en functionaliteit te combineren zijn in één project;
 • Jorne Olthof van RijkZwaan vertelt over de digitale transformatie die dit groenteveredelingsbedrijf doormaakt;
 • Martijn van Ierland van netbeheerder Stedin spreekt over Scaled Agile, hoe Stedin dat toepast en wat je daaruit kunt leren;
 • CoolProfs zusterbedrijf Agile Right geeft een workshop;
 • CoolProfs partner Okapion laat deelnemers voelen wat User Experience is;
 • Harwin Sprenkelink van KPMG gaat in op de blockchain ontwikkeling.

Datum: donderdag 12 april 2018

Tijdstip: 9:00 – 17:00

Locatie en bereikbaarheid: KIT, Mauritskade 63, 1092 AD Amsterdam  

Deelname

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan Coolup2018. Voor het volledige programma en registratie, zie: www.CoolUp.nl. Bekijk ook de sfeerimpressie van CoolUp 2017:

###

Over CoolProfs

Sinds de oprichting in 2000 bouwt CoolProfs snel en innovatief maatwerk samen met zijn klanten. Al jarenlang adviseert het bedrijf organisaties over creatieve IT-oplossingen, en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. CoolProfs werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij Rapid Application Development (RAD)-platforms, zoals OutSystems en CA Gen. Het bedrijf, gevestigd in Oude Wetering, werkt voor innovatieve en gerenommeerde organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, Wasco, RET, Samskip en WoningNet. En doet dat met heel veel plezier. Voor meer informatie, zie www.coolprofs.nl.