LDJ Case

Merkmagie

Mimaki

Mimaki Engineering Co., Ltd. is een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van grootformaat inkjetprinters, snijplotters, 3D-printers en bijbehorende software en verbruiksartikelen. Ze staan bekend om hun innovatieve printtechnologieën. Mimaki biedt een breed scala aan print- en snijoplossingen voor verschillende toepassingen, waaronder bewegwijzering, grafische toepassingen, printen op textiel, industrieel printen en 3D-printen. Het portfolio van Mimaki omvat grootformaatprinters, UV-flatbedprinters, eco-solventprinters, dye-sublimatieprinters, snijplotters en meer.

UITDAGING

Het is LDJ’s missie om de online community van Mimaki te laten groeien en tegelijkertijd het marktaandeel van Mimaki in Europa aanzienlijk te vergroten

STRATEGIE EN INZICHT

In ons onderzoek zagen we dat Mimaki veel in huis heeft voor potentiële klanten, maar dat de huidige (content)strategie erg productgericht was, niet gericht op gebruiksvriendelijkheid en niet liet zien wat de consument eraan had. Onze eerste opdracht was om dit te veranderen en Mimaki te positioneren als een open en op innovatie gericht bedrijf met hoge kwaliteitsnormen waar andere bedrijven van kunnen profiteren.

We ontwikkelden een (betaalde) marketing- en social media-strategie en creëerden waardevolle (lokale) content die nieuwe leads voor Mimaki Europe opleverde. Samen met Mimaki creëerden we landingspagina’s die zijn ontworpen om inkomend verkeer om te zetten in waardevolle leads en zakelijke kansen.

Resultaten

Onze boeiende content in combinatie met advertenties op sociale media trok nieuwe volgers en bezoekers naar alle Mimaki-platforms. Dit resulteerde in een enorme leadgroei via online kanalen van wel 618%!

20

Groei online community

618

Groei in online lead generation

76

Verbetering van kosten per lead

45

Toename van websiteverkeer

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust contact met ons op wanneer het jou uitkomt, dan helpen we je graag verder.