Case

Bynder

Techbedrijf Bynder liet tijdens de eerste week van de zomervakantie geen personeel toe op kantoor. Wereldwijd bleven de deuren van alle locaties gesloten, zodat in totaal 300 medewerkers verplicht ergens anders moesten werken. Bynder demonstreerde zo zijn vernieuwingsdrang, die verder reikt dan alleen technische oplossingen. Daarnaast was het een mooie conversation starter in aanloop naar de lancering van Bynder’s nieuwe software: Orbit.

Het idee voor de remote work week ontstond tijdens een brainstorm over Bynder’s vernieuwende bedrijfsvoering. Intern zou het een mooi experiment zijn: bevordert een week waarin het personeel verplicht buiten kantoor werkt creativiteit en autonomie? Daarnaast zou het waardevolle publiciteit kunnen opleveren in aanloop naar de lancering van Orbit, Bynder’s nieuwe software.

RESULTATEN

Het initiatief omtrent remote work week kreeg uitgebreid aandacht in het RTL Journaal. Daarnaast werd de berichtgeving in NRC opgenomen. NRC-journalist Ykje Vriesinga besloot zelfs om zelf aan remote work day mee te doen en een artikel over deze ervaring te schrijven. Binnen vakmedia werd het bericht onder andere gedeeld op FonkCustomerfirst en Techzine. Daarnaast was er internationale aandacht, op onder meer Americaninno en TechRepublic.

Ook als conversation starter functioneerde het nieuws goed. Bedrijven als Hotjar, Spaces, Wework, Fixico, Recruitee, Enhancv, Wanderbrief en Bloomreach sloten zich aan bij Bynder’s initiatief. Ook Lubbers De Jong deed uiteraard mee!

Orbit liftte mee op alle voorgaande publiciteit. De nieuwe software van Bynder kreeg onder meer aandacht op RTL Z en in vakmedia als SproutMarketingfuel en Dutch IT Channel. Daarnaast leverde de nasleep van het project onder meer een interview in Quote op, evenals uitnodigingen voor deelname aan grote marketingcampagnes van Zilveren Kruis en I amsterdam.

CHALLENGE

Het belangrijkste was om alle neuzen binnen Bynder dezelfde kant op te krijgen. Van stagiaire tot CEO, iedereen moest akkoord zijn met het plan. Het begin van de zomervakantie was qua timing ideaal, maar door de korte aanlooptijd moest alles dan wel tot in detail worden gepland. Hier is met het team hard aan gewerkt. Publicitair mikten we op landelijke publicaties in Nederland, evenals aandacht in de vakpers. Een nieuwsitem op radio of televisie zou de kers op de taart zijn.

STRATEGIE EN INZICHT

Onze aanpak bestond uit een mix van persberichten, bijhorende blogs, een social mediastrategie, oefeninterviews en pitches richting journalisten.

Voor het contact met de pers hebben we gebruik gemaakt van ‘exclusieve’ pitches, waarbij vooraf geselecteerde media het verhaal al op voorhand krijgen aangeboden. Media hebben zo meer tijd om zich voor te bereiden. Hierdoor had RTL bijvoorbeeld de mogelijkheid om maandag tijdens de eerste ‘remote day’ gelijk te komen filmen. Daarnaast kon NRC een uitgebreider stuk opzetten, waarbij ook experts om hun mening werd gevraagd.

Na de exclusieve pitches hebben we een persbericht uitgestuurd naar een bredere doelgroep. Om het bericht aantrekkelijker te maken is er een foto gemaakt waarop topman Chris Hall de glazen toegangsdeur van Bynder dichthoudt. Hierachter is het personeel te zien, dat hard zijn best doet om toch nog binnen te komen. Deze foto kon vrij gebruikt worden door geïnteresseerde media.

Naast publiciteit via de traditionele pers wilden we de actie ook naar een breder publiek brengen via social media. Via een speciale landingspagina konden bedrijven zich met hashtag #remoteday aansluiten bij het initiatief en hun ervaringen delen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder

Let's talk