Klant aan het woord: Robert van der Linden, CEO Thinkwise Software

In deze maandelijkse rubriek zetten we één van onze klanten in de schijnwerpers. Waar houden zij zich precies mee bezig? Waar ligt hun expertise en wat is hun ambitie naar de toekomst? Ditmaal geven wij het woord aan Robert van der Linden, CEO van Thinkwise Software, de Apeldoornse leverancier van een low-code ontwikkelplatform.

Wat doet Thinkwise precies?
“Thinkwise levert een innovatief low-code ontwikkelplatform voor ERP-software. We maken in feite een virtuele blauwdruk van de bedrijfsprocessen, waarmee vervolgens automatisch software gerealiseerd wordt. Die doet precies wat de organisatie nodig heeft en kan probleemloos aangepast worden. Snel, met zo min mogelijk code, en tegen veel lagere ontwikkelkosten dan een traditionele software-implementatie of maatwerk. Wij ontwikkelen voor grote klanten, maar leveren ons ontwikkelplatform ook aan IT-dienstverleners en softwareleveranciers.”

Waarom is jullie aanpak zo speciaal?“De meeste bedrijfssoftware kan niet op een flexibele manier met een organisatie meegroeien. Een nieuw proces, een andere interface of een nieuwe technologie toevoegen is vrijwel altijd tijdrovend en duur. Daarnaast veroudert software steeds sneller, waardoor eens in de vijf jaar een volledige herimplementatie nodig is. Dat is heel inefficiënt, zeker voor bedrijven in competitieve markten. Die moeten namelijk heel snel kunnen schakelen om hun concurrentie voor te blijven en dat vereist flexibele software. Onze low-code software heeft technologisch en functioneel een veel langere levensduur, omdat die via de virtuele blauwdruk probleemloos aangepast kan worden. Dat onderscheidt ons van traditionele software. En wij vallen op tussen andere low-code platformen door niet alleen front-end applicaties te maken, maar ook de hele back-end aan te kunnen.”

Welke voordelen heeft low-code software?
“Toen Thinkwise door mij en Victor Klaren werd opgericht, was dit deels uit frustratie over de inflexibiliteit van traditionele ERP-software. Wij wilden bedrijfssoftware leveren waar bedrijven wél mee vooruit kunnen. Een nieuwe generatie software die slimmer, beter, gebruiksvriendelijker én goedkoper is. Steeds meer organisaties beginnen daar nu de voordelen van in te zien. Met low-code modelgedreven software kunnen ze voorkomen dat ze gaan achterlopen op hun concurrentie. Wij verwachten dat bedrijven in de nabije toekomst bijna realtime moeten meebewegen met de wensen van consumenten, marktomstandigheden en de politiek. Dat is onmogelijk als ze traditionele software gebruiken. Door hun bedrijfsprocessen vast te leggen in een virtuele blauwdruk creëren ze een toekomstbestendig fundament voor hun bedrijfssoftware. Dit levert gebruiksvriendelijke, gepersonaliseerde en zelflerende applicaties op die perfect aansluiten op wat de organisatie nodig heeft. Het bedrijf wordt daarmee weer ‘baas in eigen huis’, in plaats van voor zijn innovatie afhankelijk te zijn van een IT-leverancier en traditionele software.”

Wat is jullie ambitie als bedrijf?
“Ik verwacht dat Thinkwise Software zich de komende jaren zal ontpoppen tot dé leverancier van een toonaangevend low-code ontwikkelplatform. Dit zal zich manifesteren in steeds meer klanten in steeds meer landen. Onze software wordt nu al in 32 landen gebruikt. Verder zullen we steeds meer partnerships sluiten met andere softwareleveranciers. Met ons platform kunnen zij immers ook veel sneller flexibele applicaties voor hun klanten bouwen.”