Klant aan het woord: Bart van Rheenen, Algemeen Directeur Arrow ECS Benelux

In deze rubriek zetten we maandelijks één van onze klanten in de schijnwerpers. Ditmaal geven we het woord aan Bart van Rheenen, Algemeen Directeur van Arrow ECS Benelux, een value added distributeur van hardware en software. Het bedrijf is het afgelopen jaar hard gegroeid en is genomineerd voor 6 channel awards.

Wat doet een value added distributeur eigenlijk?
Een distributeur is de schakel tussen vendoren – oftewel de fabrikanten van hardware en software – en resellers, dat zijn bedrijven die de producten aan eindgebruikers verkopen. Een value added distributeur biedt daarnaast diensten en ondersteuning aan die het gemakkelijker maken voor resellers om zaken te doen en om klanten aan zich te binden. Hij voegt dus waarde aan het product toe. Denk daarbij aan verschillende financieringsoplossingen, im- en exportservices, maar ook marketing- en salesondersteuning en producttrainingen.

Hoe is de marktpositie van Arrow?
We begonnen in de Benelux met tien man personeel in 2009 en werken inmiddels met teams van zestig mensen in Nederland en zeventig in België. We zijn enorm snel gegroeid, hebben veel geïnvesteerd en veel acquisities gedaan. Onder meer in Microsoft, wat heel gunstig is geweest voor onze cloud-propositie. In combinatie met ons uitgebreide IoT-portfolio staat dit nu stevig op zijn fundament. In België heeft dat ons al twee keer een Channel Award opgeleverd. We zijn verheugd dat de groei in omvang en propositie in Nederland ook overkomt bij onze partners en dat dit ook hier heeft geleid tot verschillende nominaties.

Waar zijn jullie voor genomineerd?
Channel Web Nederland heeft Arrow ECS genomineerd in de categorieën Value Added Distributor en Cloud Distributor of the Year. En bij Dutch IT Channel zijn we genomineerd voor Cloud Distributor of the Year en Specialist Distributor of the Year. Daarnaast kom ik persoonlijk in beide verkiezingen nog in aanmerking voor een Channel Personality en Distribution Personality Award.

Bij Arrow zijn we heel trots op al deze nominaties, het is immers al een erkenning op zich. Maar het liefst nemen we natuurlijk op de award-gala’s één of meerdere bokalen mee naar huis. Het hele team heeft er hard genoeg voor gewerkt, dus het zou zeker verdiend zijn. Maar de concurrentie is sterk…

Wat doen jullie aan promotie?
We delen de blijdschap en vreugde intern en met onze partners en relaties. Verder roepen we ze via mailings en social media op om hun stem uit te brengen, als het even kan op ons natuurlijk. We zijn daarvoor een ludieke actie gestart waar we leuke reacties op krijgen. Hopelijk werpt het zijn vruchten af bij de Channel Awards op 6 december, en bij de Dutch IT Awards begin volgend jaar.