Case – Klantvideo’s voor Van Straaten

Van Straaten, specialist op het gebied van visuele communicatie, creëert indrukwekkende brand experiences voor internationale merken. Van stands op beurzen tot winkelinterieur, alles is gericht op het visueel overdonderen van bezoekers. Dit visuele spektakel vraagt er natuurlijk om op visuele wijze vastgelegd te worden. Zo kan Van Straaten makkelijk aan potentiële klanten laten zien wat hun meerwaarde is. Het creëren van video’s is dan ook een logisch onderdeel van onze langdurige PR- en contentsamenwerking.

De vier meest recente video’s zijn allemaal gericht op het laten zien van de kracht van Van Straaten.

Doelstelling

Positionering van Van Straaten als dé visual branding-partij voor grote organisaties en het ondersteunen van het salestraject met relevante content. Visuele referenties zijn in deze sector van groot belang.

Aanpak

Voor elke video volgen we eenzelfde stappenplan. Eerst stemmen we de doelstelling duidelijk af met de klant, waarna we het script opstellen en de video opnemen. Na een of twee feedbackrondes wordt de video definitief afgerond en in overleg naar de juiste doelgroepen verspreid.

Bij Rembrandt Remastered en de stand van de toekomst kozen we voor korte video’s zonder ‘talking heads’. Het beeld, de muziek en de begeleidende tekst moeten het werk doen – je moet binnen een mum van tijd de kwaliteit van Van Straaten af kunnen zien.

Bij de klantvideo’s lieten we de klant aan het woord, gecombineerd met beelden van het werk van Van Straaten voor deze klant. In het geval van GES en BeMatrix geval waren beiden aanwezig op de EuroShop-beurs, waardoor deze video’s op dezelfde dag opgenomen konden worden.

Resultaat

De video’s zijn naar grote tevredenheid afgerond – zie de links hierboven – en worden door van Straaten gebruikt als referentie op de website en in meeting met (potentiële) klanten.

John Faas, commercieel directeur bij Van Straaten: “Hoe zetten we onze visual brand experiences om in beeld en geluid? Dit was de vraag die ons bezig hield toen we mochten meewerken aan Rembrandt Remastered en ook onze eigen stand op EuroShop. Samen met Lubbers De Jong zijn we gaan kijken naar alle wensen, doelstellingen en mogelijkheden. En dat is perfect gelukt. Er is altijd ruimte voor overleg, zelfs tijdens het filmen. En je bent verzekerd van het behalen van je doelstellingen, want die verliezen ze nooit uit het oog.”